23948sdkhjf

Murstenboliger med moderne arkitektoniske detaljer

| Medlemsnyhed | Indrykket af Egernsund Wienerberger A/S

På det 24.000 kvm store boligbyggeri Store Ø på Amager har bygherre og arkitekt arbejdet med detaljerne med brugen af den røde teglsten fra Egernsund Wienerberger med røde fuger udvendigt, og lyse fuger ind mod gårdmiljøet.

Arkitekturen på Store Ø er præget af forskellige greb, der giver et detaljeret, moderne udtryk.  De røde mursten fra Egernsund Wienerberger er opført med røde fuger på den udvendige side, men har lyse fuger inde i gårdmiljøet. Således har den udvendige facade et lidt mere roligt udtryk, som til gengæld er med til at understrege detaljer, som arkitekten Holscher Nordberg Architecture And Planning A/S har indarbejdet i det store byggeri.

Forskelligt udtryk med samme mursten
De murede rammer om indgangspartierne er endnu et detaljeindtryk. Byggeriet har på den udvendige facade sorte vinduesrammer og sorte altankasser med klart glas, der understreges af den rolige røde facade. Indvendigt i gårdmiljøet er der til gengæld tilstræbt et mere råt look med lyse fuger mod de røde teglsten. De sandfarvede fuger spiller flot sammen med den samme røde mursten og eloxerede vinduer samt galvaniserede altaner.

Murerne har desuden hygget sig med at opmure bænke op ad husmuren inde i gårdmiljøet, hvilket giver en naturlig og lun siddeplads i solen. Byggeriet spiller således på to strenge, hvor det ud mod omverden fremstår som et stilfuldt og roligt byggeri, og ind mod sig selv i gårdmiljøet spiller op det liv, der er i bebyggelsen med en mere rå stil. Alligevel hænger byggeriet stilmæssigt flot sammen, qua den samme, røde mursten, der går igen på begge sider.

Et område i stor udvikling
Byggeriet er udtryk for udvikling af endnu et af Amagers gamle industriområder. ”Store Ø”, arealet mellem Lindgreens Allé, Holmbladsgade og Strandlodsvej i den nordøstlige ende af Amager bliver til gengæld mange boliger rigere.

Projektet på ’Store Ø’ omfatter opførelse af cirka 24.000 kvm i varierende antal etager til 208 private familieboliger, 27 private ungdomsboliger, 13 almene familieboliger og 40 almene ungdomsboliger samt fem mindre erhvervslejemål i stueplan. Derudover etableres cirka 7.500 kvm kælder, primært til parkering og pulterrum.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Egernsund Wienerberger A/S

Rørmosevej 85
3200 Helsinge
Danmark
Egernsund Wienerberger A/S

Billeder & videoer

mursten egernsund wienerberger store ø rød mursten bæredygtighedmursten egernsund wienerberger store ø rød mursten bæredygtighedmursten egernsund wienerberger store ø rød mursten bæredygtighed

Send til en kollega

0.094