23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Alfix udnævnt til Børsen Bæredygtig Case 2022

Med udviklingen af en CO2-reduceret fliseklæber, er Alfix blandt 50 danske virksomheder, som Børsen i juni 2022 har udnævnt til Børsen Bæredygtig Case.

Børsen Bæredygtig Cases er et nyt initiativ, hvis mål er at vise gode grønne eksempler på konkrete og skalerbare projekter, der arbejdes med i danske virksomheder. Det skal give inspiration til alle og samtidig hylde de 50 udvalgte projekter.

 Fliseklæber bidrager til modvirkning af klimaændringer

I kategorien ”Modvirkning af klimaændringer” er Alfix udvalgt for at udvikle en ny fliseklæber – Alfix ProFix Plus, som reducerer 27% af klimaaftrykket i forhold til den almindelige fliseklæber Alfix ProFix. Perspektivet – og forventningen – er, at det nye produkt kan overtage pladsen som Alfix’s bedst-sælgende produkt.

 Den nye CO2-reducerede fliseklæber, Alfix ProFix Plus, er ideel til miljøcertificerede byggeprojekter som fx Svanemærket byggeri samt DGNB-projekter. Produktet er i øvrigt også den første Svanemærkede fliseklæber i Danmark.

 Det er sammensætningen af råstoffer, som er helt essentiel for, at det har været muligt at reducere fliseklæberens klimaaftryk. Fremstilling af råmateriale samt al transport udgør nemlig mere end 98% af den samlede CO2-påvirkning fra Alfix. De nye råstoffer er bl.a. en CO2-reduceret cement og et naturskabt letfyldstof. 

 En hyldest til grønne initiativer på tværs af brancher

De 50 cases er udvalgt af Børsen Bæredygtigs redaktion i tæt samarbejde med analysebureauet Wilke og et advisory board af bæredygtighedsprofiler fra erhvervslivet. Ideen bag initiativet er bl.a. at hylde erhvervslivets mange grønne initiativer, ligesom Børsen hvert år hylder de gazellevirksomheder, der driver vækst og innovation. Initiativet sigter efter at bidrage til den kulturændring, som til syvende og sidst forventes at afgøre graden af bæredygtighed (kilde: Borsen.dk)

 Alfix teamet er stolt og taknemmelig for at være blandt Børsens Bæredygtige Cases anno 2022. Anerkendelsen er betydningsfuld, især fordi den kommer i forlængelse af, at Alfix i maj vandt Byggeriets Miljøpris 2022 for sit ambitiøse arbejde med miljø og arbejdsmiljø. Det giver en platform for at komme endnu bredere ud og inspirere med mere bæredygtige systemer til byggeriet – ikke kun i byggebranchen men også i erhvervslivet bredt set.

Se Børsens top 50 bæredygtige cases her

Læs mere om Alfix’s arbejde med bæredygtighed her

Alfix A/S
H.C. Ørsteds Vej 13
6000 Kolding
Kolding Kommune
Danmark
CVR nummer: DK76443815
P nummer: 1002490974

Kontaktperson

MKH
Mette Kehlet Høy
Marketing projektleder
mkh@alfix.dk

Send til en kollega

0.063