23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Holbølls super-lærling vinder DI’s Lærlingepris

Da Simon Hornbek afsluttede sin studentereksamen fra Næstved Gymnasium, var der ikke mange, som havde forudset, at han skulle blive anlægsstruktør. Men i dag modtog 23 årige Simon DI’s Sydsjællands Lærlingepris. 

Selvom Simon blev udlært anlægsstruktør i marts 2022, forhindrede det ikke hans arbejdsplads Holbøll A/S i at nominere Simon til DI’s lærlingepris.  

”Simon er en direkte modsætning til den ofte negative stereotyp, som mange mennesker udenfor byggebranchen har om lærlinge. Fra dag ét har han udvist stort gåpåmod og drive for faget. Hans vilje til at lære har helt sikkert gjort ham til en lærling udover det sædvanlige. Han har virkelig gjort sig fortjent til DI’s lærlingepris,” forklarer Kevin Petersen, projektleder og mentor i Holbøll A/S.  

 
Læretiden handler ikke bare om karakterer  
Nogle er dygtige til deres fag, fordi de kan lukke alt ude og koncentrere sig 100% om deres opgave. Simon er dygtig, fordi han får teamets dagligdag til at spille. Det er en egenskab, der er helt uundværlig på en byggeplads, hvor teamet skal løfte opgaverne i fællesskab, men også en egenskab der i skoleperioderne har løftet humøret blandt hans medstuderende. Men udover Simons høje faglighed og store engagement, var det især hans arbejde som rollemodel, der gjorde stort indtryk på DI Sydsjælland.  

“Simon Hornbek er et godt eksempel på, at vi skal have flere til at se mulighederne i en erhvervsuddannelse. Særligt er der et stort potentiale for, at unge med en studentereksamen søger over i erhvervsuddannelserne. Det er ofte et plus, at de unge er mere modne, ligesom vi har brug for mange typer af mennesker i erhvervsuddannelserne. Derfor sætter vi stor pris på, at Simon engagerer sig i at komme rundt på kommunens folkeskoler,” siger Jesper Toftebjerg, næstformand DI Sydsjælland. 

I 2019 begyndte Simon (efter meget overtagelse af sin mentor) at tage rundt på de lokale folkeskoler i deres karriere- og erhvervsuger for at fortælle om branchen og sin uddannelse. Hans præsentationer har resulteret i direkte henvendelser fra unge drenge, der starter i praktik i deres sommerferie hos Holbøll sommeren 2022. 

“Der mangler faglærte i vores branche, og det er engagerede unge mennesker som Simon, der skal hjælpe os med at nå igennem til de unge. Vi er stolte over, at havde Simon med på holdet,” siger Martin Juhl Jørgensen, direktør for forretningsudvikling i Holbøll A/S.  
 


Arbejdet som rollemodel fortsætter   
Simon blev udlært i marts 2022. Det vigtige arbejde med at inspirere unge til at tage en erhvervsuddannelse stopper ikke med svendebrevet. Simon blev nemlig kort tid inden svendeprøven udtaget til SkillsDenmark, EEO og Tuborgfondens Rollemodelkorps. Det betyder, at han de næste år vil tage et par dage ud af kalenderen for at rejse rundt i Danmark og inspirere de unge til at tage en erhvervsuddannelse.  

”Vi er stolte. Det er jo ikke uden grund, at vi kalder ham Simon super-lærling,” siger Carl-Ole Holbøll, administrerende direktør i Holbøll A/S 

Holbøll A/S
Lov Enghavevej 26
4700 Næstved
Næstved Kommune
Danmark
CVR nummer: DK18296675
P nummer: 1001474497

Kontaktperson

SK
Stine Kielstrup
PQ Kommunikation medarbejdere
sbk@holboell.dk

Send til en kollega

0.047