23948sdkhjf

Står implementering af ny teknologi på dagsordenen?

| Medlemsnyhed | Indrykket af Erhvervshus Midtjylland

Der er lige nu et markant fokus på digitalisering og automatisering i alle slags virksomheder, og du er nok ikke i tvivl om, at digitalisering og ny teknologi rummer et hav af muligheder for at udvikle din virksomhed. Men...

... det kalder samtidig på en genopfriskning af de udfordringer, der er ved at implementere ny teknologi i organisationer og iblandt mennesker. I sidste ende er det trods alt menneskerne, der er omdrejningspunktet for teknologien.

Når du har tegnet et billede af, hvor og hvad i din virksomhed, der har størst digitaliseringspotentiale, så er du allerede i gang.  

På mange måder starter et implementeringsforløb nemlig allerede i afklaringsfasen, hvor du afklarer målene og gevinsterne for digitaliseringsprojektet, hvor de nye digitale forretningsprocesser fastlægges, og hvor du specificerer kravene til det fremtidige digitale projekt.  

Men nøglen til at implementere digitale projekter ligger faktisk et helt andet sted. Den ligger i forståelsen af, at digitalisering påvirker strukturen, processerne, opgaverne, kulturen og dermed også dine medarbejdere.  

Det er her, at implementeringsforløbet ofte går galt. Derfor er det også vigtigt, at du har tænkt dine digitale projekter ind i din overordnede strategi. Gør du det, bidrager du til en langt bedre organisatorisk implementering, næsten uanset hvilken type digitalisering eller teknologi, der er tale om.   

6 ting du skal være opmærksom på for at komme i mål med dit digitaliseringsprojekt:  

  • Tænk din implementeringsplan igennem og vær opmærksom på, at implementeringen kræver dedikeret ledelse.
  • Pas på tiden og hold momentum, så projektet ikke trækker for langt ud. Sæt jer nogle delmål, så motivationen og energien ikke køber ud i sandet. 
  • Sørg for god dokumentation under vejs, så viden ikke går tabt.
  • Inddrag jeres interessenter og sørg for klar kommunikation.
  • Understøt med god træning og uddannelse gennem forløbet - ikke mindst der, hvor opgaverne skrifter markant karakter.
  • Følg op på jeres mål og tjek om gevinsterne kommer i hus.


Start eventuelt i det små, så får du mulighed for at inddrage medarbejdere på tværs af organisationen og hurtigt gøre sig nogle erfaringer. Så kan du derefter begynde at give medarbejderne og kunderne større indflydelse. Det er i sidste ende dem, der er omdrejningspunktet for digitaliseringen. 

Vil du vide mere?

Så har vores virksomhedskonsulenter, specialiseret inden for digitalisering, en masse viden de gerne vil dele med dig. De er klar til at tage en snak - det er helt gratis. Book et møde her

Medlemsnyhed

Indrykket af
Erhvervshus Midtjylland

Åbogade 15
8200 Aarhus N
Danmark
Erhvervshus Midtjylland

Send til en kollega

0.094