23948sdkhjf

Duravit-legater til talentfulde unge arkitekter

| Medlemsnyhed | Indrykket af Duravit A/S

For nylig fik 230 nye arkitekter, designere og konservatorer overrakt deres eksamensbeviser og kunne dermed sætte et foreløbigt punktum for studierne på Det Kongelige Akademi.

Traditionen tro blev der også uddelt legater til studerende, der i særlig grad har udmærket sig med deres afsluttende specialeprojekt. Duravit støttede igen i år to talentfulde studerende på Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur. De to nye kandidater Jakob Malte Miland-Samuelsen og Jacques Andre Chevrant-Breton blev hver især honoreret med Duravit-legatet på 15.000 kr.

Jakob Malte Miland-Samuelsen modtog legatet for sit projekt "Agri-Culture":

Dette innovative diplomprojekt sætter fokus på hvordan man tackler de store udfordringer, der ligger  i at transformere de store landbrugsproduktionslandskaber i Danmark. De landskaber, der i øjeblikket forsyner millioner med mad, men på bekostning af omfattende kulstofemissioner, masseudryddelse af arter ved jorderosion, grundvandsforurening og ødelæggelse af levesteder. Med forståelsen af ​​disse komplekse systemer eksemplificerer projektet en original tilgang til, hvordan arkitekten potentielt kan uddybe relationerne mellem landskaber, afgrøder, arter, forbrugere og natur.

Baseret på grundig forskning, anvender projektet detaljerede tegninger som et strategisk medie til, hvordan man designer, kommunikerer og inddrager en mangfoldighed af aktører i de foreslåede miljøer af sympoietiske landskaber af sameksistens. På denne måde undersøger projektet, hvordan inklusion af flere arter og nye alliancer kan repræsenteres og betragtes i en holistisk tilgang til arkitektens rolle.

Jakob Malte Miland-Samuelsen sætter spot på, hvordan arkitektfaget kan begynde at forstå landskaber som en sammenfiltring af geologiske, historiske, kulturelle og økologiske forhold og de måder, hvorpå arkitekter kan skabe en mere forskelligartet og bæredygtig fremtid.

Jacques Andre Chevrant-Breton modtog legatet for sit projekt "Sharing is Caring":

Projektet tager udgangspunkt i vigtigheden af ​​vidensdeling mellem arkitekter for at reducere byggebranchens miljøpåvirkning – og Jacques Andre Chevrant-Breton har udviklet ​​en 'live' digital vidensdelingsplatform, "Leverage", hvor teknisk information, materialeviden og bæredygtige byggestrategier kan deles og udvikles i fællesskab. Inden for rammerne af "Leverage" betragtes viden, især i relation til bæredygtig byggepraksis, som en værdifuld ressource, der skal deles i fællesskab for at have størst indflydelse. Udviklingen af ​​Jacques' projekt har involveret over 30 individuelle interviews med en bred vifte af førende fagfolk fra virksomheder i byggebranchen. Den inkluderende tilgang til interviewbaseret forskning har resulteret i dette fine initiativ/projekt, der reagerer på og adresserer hele samfundets behov frem for nogle få individers interesser.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Duravit A/S

Tomsagervej 2
8230 Åbyhøj
Danmark
Duravit A/S

Send til en kollega

0.094