23948sdkhjf

Facadearbejde om sommeren: Gode råd til de bedste resultater

| Medlemsnyhed | Indrykket af Alfix A/S

Sommeren er godt i gang, og termometeret har flere gange vist +20 grader. Det stiller krav til igangværende facadearbejde, som den danske producent Alfix og en udførende murermester her kommer med sine bedste råd til.

Alf Busk, der er konsulent hos Alfix, producent af bl.a. facadepuds- og maling, fortæller:

- Sommerperioden er en ganske fin tid på året at pudse og male facader på, for her er gode muligheder for et tørt underlag og optimale temperatur- og luftfugtighedsforhold. Men det er klart, at der er visse ting, man som udførende er nødt til at være opmærksom på. Det gælder bl.a. den direkte sol og høje temperaturer, som vil have en negativ indvirkning på arbejdet.

- Det er derfor vigtigt, at man ikke udfører arbejdet i direkte sol, og ikke giver sig i kast med hverken facadepuds eller -maling, hvis temperaturerne er for høje. Det kan nemlig betyde, at produkterne ikke har optimale hærdebetingelser, hvilket kan give et dårligt slutresultat, fortsætter han.

Facadeforskønnelse på Bornholm
I Nexø på Bornholm har PL Entreprise netop istandsat en slidt facade på et 400 kvm stort boligkompleks. Arbejdet startede sidste sommer og blev færdiggjort omkring påske i år:

- Vi har arbejdet på en ældre ejendom, hvor facaden trængte til en kærlig hånd. Der var både revner og en del løs puds. Vi har kun udført arbejdet, når ejendommen var bedst beskyttet mod vind og vejr. Dvs. hverken i høj sol, for høje varmegrader eller frost, siger Jens Frederiksen, der er murermester hos PL Entreprise.

Til facaderenoveringen har Jens Frederiksen og co. benyttet sig af facadepuds og maling fra Alfix:

- Det er som med alt andet arbejde, vi udfører, vigtigt at bruge ordentlige produkter, hvor du forinden har sat dig grundigt ind i arbejdsprocesserne. Vi har først sandblæst bygningen og siden anvendt Alfix’ DuraPuds- og DuraDec-løsninger, som har en stærk vedhæftning til underlaget. Resultatet er blevet rigtig godt, og facaden står nu pæn og kan holde mange år endnu med ganske lidt vedligehold.

Vedhæftningen er afgørende
Facader skal selvsagt kunne klare mosten i alt slags vejr. Både på Bornholm og i andre dele af landet. Dette er Alfix’ løsninger særligt velegnede til:

- Ved pudsede mure ser man ofte, at særligt de nordvendte og mere udsatte facader gennem årene får begroninger og misfarvninger. Men det kan man komme til livs ved at bruge DuraPuds produkter og DuraDec silikoneharpiksmaling, som gør murene mindre modtagelige, forklarer Alf Busk.

Han fortæller videre, at det desuden er vigtigt, at produkterne ikke benyttes på kalkbaserede facader, og at bunden er sund, før man kaster sig over arbejdet:

- Facaden skal renses grundigt ned først, da murstenene og fugerne skal være sunde, så der dannes en bæredygtig bund for facadepudsen. Det er et af de vigtigste råd, jeg kan give. Og så er det naturligvis vigtigt med en god facademaling, der er diffusionsåben, så huset kan ånde. Med disse ting in mente kan du trygt give dig i kast med facadearbejdet – også om sommeren – og levere en flot facade, der både er ordentligt pudset, flot malet og er langtidsholdbar, lyder det afsluttende fra Alf Busk.

Det er Alfix-produkterne Alfix DuraPuds 710 hæfte- og tyndpuds og Alfix DuraDec 8000 SR silikoneharpiksmaling, der er anvendt.

Se vejledninger til facadepuds og maling her.

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Alfix A/S

H.C. Ørsteds Vej 13
6000 Kolding
Danmark
Alfix A/S

Send til en kollega

0.109