23948sdkhjf

Nostalgiske mursten og tagsten viderefører historien

| Medlemsnyhed | Indrykket af Egernsund Wienerberger A/S

I Agtrup nær Kolding har den historiske Agtrup Gård fået nyt liv og er blevet forvandlet til nye seniorboliger med fokus på lækre kvalitetsmaterialer.

Kvalitetsbevidste seniorer kan nu nyde godt af det nye seniorfællesskab Agtrup Gårdhuse, som omfatter 27 seniorboliger og et fælleshus. Padkjær og Ærøbo er bygherren bag boligerne, der som projektnavnet fortæller er beliggende i Agtrup syv kilometer sydøst for Kolding. Bygninger og uderum er tegnet af projektets hovedrådgiver Bregenov Architects. 

Hos Egernsund Wienerberger har vi med flere af vores teglprodukter fået lov til at sætte vores præg på ombygningen af den historiske gård. Vores rustikke og håndstrøgne mursten i varianten EW3255 Red Shade pryder nu facaderne på de nye seniorboliger til Agtrup Gårdhuse. Vi har også forsynet seniorboligernes tage med tagsten i to forskellige varianter: Sinus naturrød+ og Sinus rød rustik engoberet.

Tegl matcher områdets fortælling
Agtrup Gård trækker spor tilbage til 1700-tallet og stod indtil 2019 bevaret som en firelænget gård med stuehus og tre sammenbyggede længer. Det fortæller Nicolaj Ærøbo Ebbesen, medejer af Padkjær og Ærøbo, om de nye seniorboliger, der indskriver sig som en del af den historiske gård:

- Det har været vigtigt for os at videreføre såvel historien som de arkitektoniske linjer fra den gamle gård helt tilbage fra 1700-tallet. Af den årsag har vi i udformningen af de nye seniorboliger lænet os op ad de oprindelige bygningers udtryk og udformning. Resultatet er en række fine seniorboliger i høj kvalitet, hvor det gamle stuehus er bevaret, mens der er bygget tre nye længer.

Den firelængede struktur er således fortsat kendetegnende for området til trods for, at det ikke var muligt at bevare de tre eksisterende længer på grund af deres tilstand. Desuden er der valgt materialer, der understøtter og viderefører områdets historie:

- De nye seniorboliger er bygget med materialer, der passer ind i fortællingen om Agtrup Gård. Det gør sig ikke mindst gældende i forhold til valget af mursten, der ikke måtte se for nye og polerede ud. Derfor var en klassisk og rustik stil svaret, hvorfor den røde hånd- og sandstrøgne mursten Red Shade fra Egernsund Wienerberger var et oplagt valg siger Nicolaj Ærøbo Ebbesen.

Mursten og tagsten forener nyt og gammelt
Udover at murstenene spiller en vigtig rolle for at videreføre udtrykket i Agtrup Gårdhuse, er også tagstenene nøje udvalgt med henblik på at få det nye og det gamle til at blende sammen på autentisk vis.

De to forskellige varianter af tagsten er begge fra vores serie Sinus, der er udviklet med fokus på at bevare det udtryk, vi kender fra den danske byggestil. Både Sinus naturrød+ og Sinus rød rustik engoberet er kendetegnet ved den klassiske røde farve, hvoraf sidstnævnte tilfører et mere rustikt udtryk med den engoberede overflade.

Nicolaj Ærøbo Ebbesen fortæller om valget af tagsten:

- Mens vi har anvendt den samme mursten i hele projektet, faldt valget på to forskellige tagsten med hver sit udtryk. Mens den ene fremstår mere rustik i sit udtryk og dermed fungerer fint i samspil med gårdmiljøet og det gamle hovedhus, spiller den anden variant godt sammen med de nyere bygninger og ligner samtidig det gamle byggeri.

Læs mere om projektet her

 

Medlemsnyhed

Indrykket af
Egernsund Wienerberger A/S

Rørmosevej 85
3200 Helsinge
Danmark
Egernsund Wienerberger A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.125