23948sdkhjf

Sandwichelementer med safaristen og isolering monteret fra f

| Medlemsnyhed | Indrykket af Contiga A/S

Contigas betonelementer til C.F. Møllers Have på Amager leveres med usædvanligt meget monteret fra fabrikken i Tinglev.

Contigas elementer til boligbyggeriet C. F. Møllers Have på Amager monteres efter princippet med at begynde fra bunden og arbejde sig op.

Parkeringskældrene i to dæk er naturligt nok første etape i byggeriet, hvor Contigas sandwichelementer, huldæk og søjler monteres.

– Elementerne til kældrene er store og tunge. Når de er monteret, fortsætter vi med byggeriet over jorden, som kommer til at gå glat, selv om der er nogle specielle udfordringer i dette byggeri. Ydervæggene i den øverste del kælderen skal isoleres for at undgå energitab. Isoleringen udføres typisk af håndværkere på byggepladsen. Den er bare meget trang, så der er ikke plads til det arbejde. Vi monterer derfor isoleringsplader på elementerne, inden de transporteres til Amager, siger Contigas projektleder David Strojek.

Contigas sandwichelementer er også monteret med vinduer fra fabrikken, og en del af ydervæggene er desuden monteret med de særlige safariteglsten.

– De sten er ret specielle og anderledes. De gængse, danske teglsten er blødstrøgne og ens i størrelse og overfalde, mens safaristen er temmelig uens, fordi de ikke brændes i forme. Stenenes forskelligheder giver os udfordringer med blandt andet megen omhyggelig fugning, når vi monterer dem på elementerne. En fin, faglig udfordring, siger David Strojek.

 FAKTA

Boligbyggeriet C. F. Møllers Have mellem Fields og Bella Center i Ørestad på Amager er opkaldt efter den danske arkitekt C.F. Møller

Skanska er bygherre, Årstiderne (nu Sweco Architects) er arkitekter, Niras er rådgivere, og KPC er entreprenør.

C. F. Møllers Have er i alt cirka 12.000 m2 i otte etager med 156 lejligheder og en parkeringskælder i to niveauer.

De første beboere flytter ind i fjerde kvartal 2023.

Contiga leverer og monterer sandwichvægge – både rå og med tegl monteret – med vinduer, betonvægge, huldæk, betonsøjler og svalegangselementer.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Contiga A/S

Mads Clausens Vej 58
6360 Tinglev
Danmark
Contiga A/S

Kataloger m.v.

Billeder & videoer

C. F. Møllers Have

Send til en kollega

0.109