23948sdkhjf

Lancering af nyt koncept til vertical farming

| Medlemsnyhed | Indrykket af KE Fibertec AS

Med et nyt koncept inden for vertikal dyrkning, er KE Fibertec nu klar med KE GreenDuct til optimal og energieffektiv luftfordeling i indendørs vækstanlæg.

Bæredygtig fødevareproduktion er ikke nødvendigvis noget, der foregår langt væk fra forbrugerne. Den stigende urbanisering gør det nødvendigt at finde løsninger, der belaster de dyrkbare jorde i verden mindre. Uanset om der er tale om en moderne fødevareproduktion i en 40" container i bymiljøet eller større vækstanlæg, kan der leveres ind dagligt til fx den lokale restaurant eller supermarkedskæde med frisk salat, urter eller grøntsager. Denne form for produktion giver store besparelser på gødning og vand, færre transportomkostninger og et langt højere høstudbytte pr. hektar sammenlignet med konventionelt landbrug.

Energieffektiv luftfordeling
KE Fibertec har lanceret et nyt koncept inden for vertical farming – KE GreenDuct. Med mange års erfaring som global producent af tekstilbaseret ventilation er KE GreenDuct et koncept, der er skabt med knowhow og ekspertise fra virksomhedens mikroklima- og luftfordelingseksperter med henblik på specialisering og levering af en optimal og energieffektiv luftfordeling i indendørs vækstanlæg. For at opnå et godt investeringsafkast og skabe et optimalt resultat skal alle vækstparametre arbejde sammen. KE Fibertec bygger ikke komplette vertikale farme; men leverer skræddersyede tekstilkanaler – KE GreenDucts, til fordeling af luft i alle typer vækstfaciliteter med support til design, beregning og dokumentation af luftfordelingen.

Bæredygtig løsning med Cradle to Cradle
Indendørs vækstanlæg er den nye generation af bæredygtig fødevareproduktion. For at imødekomme den nye generation af bæredygtig fødevareproduktion  tilbyder KE Fibertec to produktlinjer, der opfylder kravene til vertical farming. Hvor KE GreenDuct Breeze er standard produktet i konceptet til indendørs landbrug, er serien KE GreenDuct Eco det bæredygtige alternativ baseret på den første Cradle to Cradle-certificerede ventilationskanal i verden. Med certificeringen dokumenteres produktets bæredygtighed og det faktum, at KE Fibertec tager ansvar for dets livscyklus fra Cradle to Cradle, dvs. fra produktion til genanvendelse. Som en del af KE GreenDuct Eco-program tilbyded ydermere et tilbagebetalingsprogram baseret på, hvor mange år systemet har været installeret hos slutkunden.

Stort materialekendskab gør en forskel
KE GreenDuct er en unikt designet tekstilkanal i enten permeabelt eller ikke-permeabelt polyestermateriale, der er skræddersyet til de specifikke krav med hensyn til ventilation, køling eller opvarmning. Målsætningen er ikke blot at levere en høj produktkvalitet til tiden, men at designe en løsning, der opfylder alle de krav, der er en forudsætning for et godt mikroklima. Som den eneste leverandør i verden af tekstilbaseret ventilation har KE Fibertec eget væveri med fokus på løsninger af høj kvalitet. Med godt 50 års erfaring inden for vævning og fremstilling af udelukkende tekstilmaterialer til ventilation, hvor man har meget høje standarder og krav til virksomhedens leverandører af garn. Alle råmaterialer gennemgår en udførlig kontrol for at opnå den bedste permeabilitet på markedet.

Mission er vækst
En optimal ventilationsløsning til indendørs vækstfaciliteter og vertikale landbrug er ikke kun at sælge KE GreenDuct-produkter af høj kvalitet, leveret til tiden. Filosofien bag begynder med kravspecifikationer, hvor KE Fibertec gennem dialog designer en løsning, der opfylder de forventninger, der er specificeret til et godt mikroklima. Ligesom afgrøderne er forskellige, er kravene til mikroklimaet også forskellige.

Opfylder kravene til indendørs vækstfaciliteter
Den største forskel fra et indendørs dyrkningsanlæg i forhold til udendørs konventionelt landbrug er den store indflydelse på de vigtigste dyrkningsparametre, såsom vand- og vejrforandringer og brugen af pesticider og herbicider. Indendørs dyrkningsanlæg er typisk lukket fra frø til forsendelse, hvilket gør det lettere at sikre et kontrolleret og ideelt dyrkningsmiljø og dermed et højere udbytte pr. kg frø. I designprocessen er det derfor vigtigt ikke kun at se på UV-lyset eller vandingssystemet, men også på luftstrømmen og hvor jævnt luften fordeles, samt hvordan man minimerer risikoen for skimmelvækst.

For mere information gå ind på www.ke-fibertec.dk/verticalfarming eller kontakt Carsten Jespersen på tlf. 75 36 42 00.

Medlemsnyhed

Indrykket af
KE Fibertec AS

Industrivej Vest 21
6600 Vejen
Danmark
KE Fibertec AS

Send til en kollega

0.109