23948sdkhjf

Værktøj gør det lettere at leve op til klimakrav

| Medlemsnyhed | Indrykket af C.F. Møller Architects

C.F. Møller Architects lancerer KLIMA:BYG, som gør det hurtigere og billigere for producenter, leverandører og entreprenører at leve op til de kommende klimakrav i BR18.

1. januar 2023 stiller BR18 nye krav til nybyggeriets klimapåvirkning med en øvre grænse på 12 kg CO2/m2 år. De nye regler stiller store krav til producenter, leverandører og entreprenører, som skal levere den korrekte og tidsbesparende dokumentation, som rådgivere efterspørger.

C.F. Møller har udviklet KLIMA:BYG, som er en LCA-tjeneste, der hurtigt kan generere skræddersyede LCAbyg-filer til direkte indlæsning i LCAbyg via JSON-formatet. Det giver en konkurrencemæssig fordel for alle, der benytter sig af denne tjeneste - og for deres kunder - fordi rådgiverne sparer meget tid, når der ikke er behov for manuel dataindtastning i LCAbyg.

-  Vi har internt i C.F. Møller udviklet et system/interface/modul, som i praksis gør det væsentligt hurtigere og dermed også betragteligt billigere for leverandører og producenter at levere den rette dokumentation for at kunne leve op til klimakravene i BR18. Et forsigtigt skøn er, at vi med KLIMA:BYG kan reducere rådgivernes tidsforbrug med 90% i forhold til manual indtastning og samtidig fjerne risikoen for tastefejl, fortæller Rob Marsh, Head of Sustainability, som leder udviklingen af KLIMA:BYG. 

Fordele med KLIMA:BYG

-       Skræddersyede LCAbyg-filer

-       Opbygget med jeres systemleverancer, bygningsdele og komponenter

-       LCAbyg-filerne integrerer jeres produktspecifikke og branchespecifikke EPD’er

-       Mange varianter genereres hurtigt og automatisk

-       LCAbyg-filerne i JSON-format klar til download fra jeres hjemmeside

-       Rådgivere downloader og indlæser filerne i LCAbyg

-       Rådgivere sparer tid ved opfyldelse af BR18s klimakrav

Udvikler egne værktøjer

KLIMA:BYG er et resultat af C.F. Møllers øgede fokus på bæredygtighed og smarte digitale løsninger, der henvender sig til byggebranchens aktører, og hvor tjenester på tværs af byggesektorens skala, fra masterplan til bygningsdele, tilbydes inden for kort tid. Til intern brug har C.F. Møller udviklet et værktøj, der allerede i de tidlige designfaser kan beregne klimapåvirkning i et livscyklusperspektiv, og dermed med større sikkerhed og præcision sikre de bæredygtige målsætninger fra den første skitse.

Kontakt: Rob Marsh, Head of Sustainability, for at høre, hvordan C.F. Møller kan hjælpe med KLIMA:BYG og de øvrige kommende tjenester!

E: rma@cfmoller.com
T: 27519507

Medlemsnyhed

Indrykket af
C.F. Møller Architects

Europaplads 2, 11.
8000 Aarhus C
Danmark
C.F. Møller Architects

Billeder & videoer

KLIMA:BYG værktøjet for C.F. Møller Architects.Rob Marsh, Head of Sustainibilty i C.F. Møller Architects.

Send til en kollega

0.14