23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Pålidelige beregninger af vandbalance med VIDI Positioner

Viden om betjeningen af DMA-grænseventiler har indflydelse på mængden af uafregnet vand (NRW) og kan sikre pålidelige beregninger af vandbalancen.

Monitorering af grænseventiler øger pålideligheden og brugbarheden af data 

Installation af flowmålere på DMA-indløbsrør og afspærringsventiler på rørene, der forbinder DMA'er, gør det muligt at beregne vandbalance på DMA-niveau. Præcise målinger af alt vand, der tilgår og forlader en DMA, er afgørende for nøjagtige beregninger.

Det er afgørende, at alle grænseventiler er lukkede i den periode, hvor vandbalancen beregnes. Hvis fx en grænseventil er blevet åbnet i forbindelse med vedligeholdelse eller reparation, er det vigtigt at vide med sikkerhed, at den efterfølgende er blevet lukket igen. Med andre ord kan overvågning af grænseventilernes åben/lukket status være med til at forhindre flow af vand, der ikke bliver målt, mellem DMA'er.  Det sikrer mere pålidelige data og beregninger.

Danmarks største forsyningsselskab har bedre overblik med VIDI Positioners

Danmarks største forsyningsselskab HOFOR har cirka en million kunder i Storkøbenhavn. Deres forsyningsområde er opdelt i 65 DMA-zoner, hvilket blandt andet giver mulighed for at beregne vandbalancer og overvåge vandspild.

HOFOR har installeret VIDI Positioners på tre strategisk vigtige skydeventiler, der fungerer som grænseventiler mellem DMA'er. VIDI Positioner er en IoT-sensor, der i procent angiver, hvor meget en ventil er åben.  Hver gang ventilen betjenes sender enheden data til forsyningsselskabet.  Data integreres via API med GIS, og drifts- og vedligeholdelsespersonalet har dermed automatisk adgang til oplysningerne.

Data fra ventilerne er yderligere integreret med ledelsesinformationssystemet HOMIS, der er udviklet af NIRAS, og er direkte forbundet med den hydrauliske model, hvor de hydrauliske simuleringer automatisk afspejler ændringer af ventilens position. HOMIS vil også anvende de oplysninger, der kommer fra VIDI Positioners, til at deaktivere vandbalanceberegninger i de perioder, hvor grænseventilerne er åbne. Dermed sikrer VIDI Positioners, at der altid foreligger præcis information om ventilernes åben/lukket status. Det giver mulighed for et bedre overblik og automatiseret vidensdeling.

Se også casen her: Pålidelige beregninger af vandbalance med VIDI Positioner

AVK Danmark A/S
Bizonvej 1
8464 Galten
Skanderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK57693517
P nummer: 1003196858

Send til en kollega

0.047