23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Bæredygtigt tætningssystem til Spildevandsanlæg fra VELOSIT

Det bæredygtige og hurtighærdende VELOSIT vandtætningssystem er anvendt i forbindelse med reetablering af betonkonstruktionen på et 2500m2 stort spildevandsanlæg i Bagsværd.

Bedre for miljøet, naturen og klimaet er det når spildevand kan renses effektivt for at bidrage til et renere vandmiljø, med mulighed for at producere grøn energi af spildevandet ved at reducere udledningen af skadelige stoffer og klimagasser – for derved at genanvende vigtige ressourcer fra spildevandet.
Inden spildevandets vigtige ressourcer kan frigøres og genanvendes, har de skadelige stoffer haft mulighed for at nedbryde betonkonstruktionen i et anlæg og via det aggressive miljø vil det altid forsat ske over tid.
Derfor er det en vigtig del, at reetablere betonens styrke og tæthed ved at opretholde en stærk overflade så konstruktionens levetid optimeres længst muligt.

VELOSIT tætningssystemet har derfor været i brug hos Novafoss i Bagsværd, hvor entreprenøren Dan-Coat Entreprise har stået for den udførende del efter samarbejde med rådgivere fra Sweco 

Fremgangsmåden har efter afrensning og rengøring af underlagt været behandling med VELOSIT WP101 som skrabespartling og porefyller, for at skabe en komplet lukket overflade for den fleksible og revneoverbyggende membran WP120, som efterfølgende er påført i 3 mm lagtykkelse. Behandlingen med WP101 har ligeså været vigtig for at undgå risikoen for bobler i membranen WP120 via hydrostatisk tryk.

VELOSIT systemet er valgt ud fra flere parametre samt et bæredygtigt synspunkt.

- Hurtighærdende og højslidstyrke
- Høj resistens overfor sulfater
- Velegnet til DGNB certificerede projekter pga. lav afgasning og miljøpåvirkning
- Kan påføres fugtige underlag og tåler UV
- Revneoverbyggede
- Hurtig ibrugtagning efter udførelse

VELOSIT systemet er tidligere anvendt som tætning af anlæg hos Roskilde Spildevand, Ensilage tank i Varde samt Gylletank i Hjerm og giver anledning til tætning så snart beton er nedbrudt i konstruktioner ifm. anlæg, tanke, beholdere, plansiloer etc. med påvirkning fra aggressiv miljø og sulfater samt hvor hurtig ibrugtagning og bæredygtige produkter er påkrævet.

Ønsker du at høre mere om VELOSIT systemet kontakt da VELOSIT Danmark:
Christian Vestergaard cv@velosit.dk / 30525155 eller Nikolaj Sørensen ns@velosit.dk / 28252023

Velosit Danmark ApS
Krøyer Kielbergs Vej 3
8660 Skanderborg
Skanderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK41635576
P nummer: 1026208587

Send til en kollega

0.047