23948sdkhjf

Eksperter: Hvad tjener du penge på malermester?

| Medlemsnyhed | Indrykket af Danske Malermestre

Forbrugertilliden er i bund, der er krig i Ukraine, stigende energipriser og materialepriser, høj inflation og måske et coronaefterslæb. Eksperter råder malervirksomheder til at få styr på, hvad de tjener penge på.

Boligmarkedet et gået i stå, forbrugertilliden er i bund, erhvervsinvesteringer er for nedadgående og det er de offentlige in­vesteringer også – der er næsten tale om den perfekte storm, lyder vurderingen fra eksperter i økonomi og drift af små og mellem­store virksomheder. Krisen kræver indsigt i hvad der tjenes penge på for landets malermestre.
 
Antallet af lønmodtagere har haft en stigning på 10.300 i den seneste måned (seneste tilgængelige data fra juli til august, red.), men tendensen er alligevel, at der er pres på virksomhederne og et faldende forbrug, hvor der bliver solgt færre mængder til en dyrere pris. Forbrugerne føler, at pengene hurtigt får ben af gå på. Tal for forbrugertilliden er også på det laveste niveau, når familierne skal se på deres økonomi i dag sammenlignet med for et år siden.
 
- Familierne plejer at få det bedre og bedre, men nu er folk helt sikre på, at de har en dårligere økonomi næste år end i år. Og det vil påvirke, hvad folk sætter i gang af blandt andet nybyggeri. Der er mange ting, der trækker i den forkerte retning med hus­prisfald, stigende materialepriser – det er blevet sværere at få en god økonomi med dyrere huse og dyrere byggepriser, opsummerer cheføkonom i SMVdanmark Martin Kyed, der mener, at den situa­tion gør, at nogle folk vil spare penge og derfor rykker malerarbejde til gør-det-selv.
 
Læs hele artiklen ’Eksperter: Hvad tjener du penge på malermester?’ 
 
Foto Brian Rasmussen
 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Danske Malermestre

Islands Brygge 26, 5.
2300 København S
Danmark
Danske Malermestre

Send til en kollega

0.094