23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Hansgrohe klar med EPD'er og LCA for 1.200 produkter

Fra den 1. januar 2023 skal klimapåvirkningen af alt nybyggeri dokumenteres i form af en LCA-beregning (livscyklusanalyse). Hansgrohe gør det let for bygherrerne at leve op til de nye krav og har LCA-beregninger i form af EPD’er klar.

Disse beregninger for globalt set flere end 1.200 produkter og dokumentationen herfor kan allerede nu rekvireres direkte fra Hansgrohe og skaber fuldstændig gennemsigtighed i forhold til produkternes påvirkning af miljøet i faserne produktion, brug og bortskaffelse. I starten af 2023 får firmaet LCA-beregninger og EPD’er på endnu flere produkter, og til den tid vil de også blive gjort tilgængelige i EPD Danmarks database, Rørforeningens database og på Hansgrohes egen hjemmeside.

EPD’er dokumenterer i standardiseret form produkternes energi-/ressourceforbrug og affaldsgenerering samt den miljøpåvirkning, de genererer under produktion, anvendelse og bortskaffelse. Ved bæredygtighedscertificering af bygninger gennem DGNB kan EPD'er også anvendes som input til eller dokumentation af den livscyklusvurdering (LCA), der skal udformes for bygningen. EPD'er anvendes endvidere til at opnå point i DGNB-certificeringssystemet.

Naturlig forlængelse af et grønt fokus
Hansgrohe har længe været dedikeret til bæredygtighed, og virksomhedens Green Company-afdeling arbejder hver dag med grøn omstilling. De arbejder blandt andet med at gøre produktion, forsyningskæde, emballage og energiforbrug mere bæredygtige. Derfor er det en helt naturlig forlængelse af processen, at de nu skal stille dokumentation for bæredygtighed til rådighed for kunderne:

”Vi var nogle af de første i branchen, der begyndte at tage bæredygtighed alvorligt – allerede i 1987 lancerede vi vores første vandbesparende bruser. Siden da er der kommet mange flere grønne teknologier til, og vi har store ambitioner for fremtiden. Man vil derfor også opleve, at vores EPD’er løbende opdateres for at afspejle, at vores produkters klimaaftryk reduceres,” fortæller Thomas Leth, administrerende direktør i Hansgrohe A/S.

Mange produkter lever op til EU-taksonomien
Et andet grønt fokusområde er den nye EU-taksonomi, der gør det let at identificere produkter, der bidrager til, at EU kan leve op til de fastsatte klima- og energimål. Her gælder det om at reducere udledningen af drivhusgasser, øge andelen af energiforbrug fra vedvarende energi og reducere det samlede energiforbrug. Ved at kigge på, om produkter lever op til EU-taksonomien, kan man identificere bæredygtigt byggeri ud fra en række målbare krav og på den måde redegøre for indvirkningen på miljøet.

For at leve op til kravene i EU-taksonomien, må en bruser have et vandforbrug på max. 8 l/min, mens grænsen for et håndvask-/køkkenarmatur ligger på max. 6 l/min. Alle håndvaskarmaturer fra AXOR og hansgrohe forbruger i dag max. 5 l/min, og en lang række vandbesparende brusere lever også op til kravene. I virksomhedens sortiment findes også løsninger til køkkenet, der overholder kravene til lavt vandforbrug.

Med sit mangeårige fokus på vandbesparende produkter har Hansgrohe samtidig udviklet en række teknologier, der får vandet til at føles blødt og fyldigt til trods for et sparsomt forbrug. Dermed får man både høj komfort og lavt vandforbrug i et og samme produkt.

For en oversigt over Hansgrohe-produkter, der opfylder kravene i EU-taksonomien, samt rekvirering af LCA-beregninger og EPD’er kan Hansgrohe kontaktes på tlf. 86 28 74 00 eller info@hansgrohe.dk.

Hansgrohe A/S
Jegstrupvej 6
8361 Hasselager
Århus Kommune
Danmark
CVR nummer: DK10440033
P nummer: 1000077584

Kontaktperson

MLK
Merete Lykke Karim
Kommunikations- og webkoordinator
merete.karim@hansgrohe.dk

Send til en kollega

0.063