23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Træ er en vinder - gælder det også til DM i Skills?

I dag starter det årlige DM i Skills, hvor bl.a. bygningssnedker-, møbelsnedker- og tømrerlærlinge kæmper om at blive den bedste inden for hvert deres fag.

I disse år vinder træhåndværket frem. Vi ser det overalt: Snedkerkøkkenet har for alvor plantet sig, både i diverse boligmagasiner, køkkenkataloger og på boligmesser. Vi ser også træhåndværket bruges til specialbyggede reoler, spiseborde, terrasser og hele huse.

Naturmaterialet er både solidt og smukt at se på – men det er umiddelbart ikke den eneste grund til, at materialet er vendt så stærkt tilbage.

Der er flere og flere, som tænker bæredygtighed ind, når de bygger nyt – dette gælder såvel små som store projekter. Her spiller træ en stor rolle, for der er nemlig CO2 at spare på den regning.

Derfor bliver det også spændende, om snedker- og tømrerfaget på dette års DM i Skills i Fredericia får ekstra meget opmærksomhed.
Til DM i Skills konkurrerer unge inden for deres fag, og her stiller bl.a. bygningssnedker-, møbelsnedker- og tømrerlærlinge op. Bygningssnedkerne vil bl.a. vise deres færdigheder frem inden for klassiske snedkersamlinger, uden brug af skruer og beslag.  

Som besøgende vil man kunne opleve stande, hvor hovedfokus ligger på arbejdet med træ. Her vil der også være forhandlere, der viser det nyeste værktøj og maskiner inden for feltet frem. Værktøjsforhandleren Dorch & Danola, som til daglig er lokaliseret i Odense, vil være til stede med en stand. Her vil de vise Yeti Tools SmartBench CNC-fræser frem og lave demonstrationer i løbet af dagen. Med fræseren kan man automatisere udskæringen af store emner i træ. Derudover vil de stå med udstyr og drejebænk til trædrejning samt træolier.

”Vi synes, det er helt vildt fedt at kunne støtte op om DM i Skills og se alle de dygtige unge, der med stolthed viser deres Skills-færdigheder frem. Vi tager også lidt udstyr med, så de besøgende kan få inspiration til, hvordan man også kan arbejde med træ.” Henrik Jørgensen, Key Account Manager hos Dorch & Danola.

Der er mulighed for at besøge DM i Skills fra d. 2.-4. februar, hvor der er gratis adgang alle tre dage. Her vil der være rig mulighed for at se på solidt håndværk i træ og få inspiration samt nye fif til det næste projekt.

Dorch & Danola A/S
Ove Gjeddes Vej 7
5220 Odense SØ
Odense Kommune
Danmark
CVR nummer: DK84512028
P nummer: 1002696771

Kontaktperson

Johanne Sørvin Schousboe
Kommunikation
js@dorchdanola.dk

Send til en kollega

0.049