23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Rullegræs – Første skridt mod mere biodiversitet i haven

Rullegræs kan være det første skridt hen imod en have med mere biologisk diversitet, hvor man kan finde en bred mangfoldighed af levende organismer

Sidste år udgav FN-organisationen IPBES en meget omfattende rapport, hvor man forsøger at gøre status på biodiversitet i verden. Ifølge rapporten har menneskeheden aldrig før udryddet så mange plante- og dyrearter med den hastighed, som det er tilfældet i dag. Det har fået mange eksperter og videnskabsfolk til at slå alarm. Mange maler derfor et dystert billede af en fremtid uden planter og dyr, som er livsnødvendige for menneskehedens overlevelse.

Formanden for IPBES, Sir Robert Watson, er blevet citeret for at sige: ”Vi er ved at undergrave selve grundlaget for vores økonomier, levebrød, fødevaresikkerhed, sundhed og livskvalitet over hele verden”. Efter at læse sådan nogle negative vurderinger kan man ikke lade være med at spekulere på, om man som haveejer kan gøre noget for at vende denne meget uheldige udvikling.

Rullegræs kan være det første skridt hen imod en have med mere biologisk diversitet, hvor man kan finde en bred mangfoldighed af levende organismer. Rullegræs kan fx modvirke erosion og udgøre et godt levested for regnorme og andre mikrober, der forbedrer jordbunden i danske haver. Ganske vist skal der meget mere til. Men etableringen af en græsplan ved hjælp af rullegræs, kan være medvirkende til, at jordbunden i haverne rundt om i Danmark bliver mere frodig, så andre planter, blomster, buske og træer kan trives. På den måde tiltrækker man flere insekter og andre nyttedyr, som skaber en større biodiversitet i danskernes haver.

Wals.dk kan du bestille rullegræs af høj kvalitet, som er sammensat af en kombination af plantegræssorter, som trives under ekstreme vejr- og miljøforhold. Det gælder blandt andet for snevejr, ekstrem kulde og bagende tørker. Rullegræs til anlæg af græsplæne kan danne en naturlig ramme omkring blomsterbede, som tiltrækker nyttige insekter og øger biodiversiteten i danske haver. Man kan da ikke løse verdens problemer med faldende biodiversitet i egen kraft, men man kan godt gøre en mærkbar forskel i det lille stykke af vores fælles planet, man kalder sin have.

A-Supply A/S
Vestmolen 15
9990 Skagen
Frederikshavn Kommune
Danmark
CVR nummer: DK34721246
P nummer: 1017997358

Kontaktperson

Arni Ingemar Hansen
Direktør
+45 22820097 ah@a-supply.dk

Send til en kollega

0.031