23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Damp er en ren og bæredygtig energikilde

Damp er en ren og bæredygtig energiikilde. Det er let at distribuere, og når det har gjort sit arbejde, er det blot vand, hvilket er betryggende i vores miljøbevidste verden.

Evolutionen af damp
Damp er en utrolig effektiv kilde til varmeoverførsel, og der er sket en del siden dets traditionelle anvendelse i lokomotiver og den industrielle revolution. I dag er det en integreret, ren og væsentlig del af moderne teknologi. Uden damp kunne vores fødevare-, tekstil-, kemiske, medicinske, kraft-, varme- og transportindustrier ikke eksistere eller fungere som de gør.

Vidste du, at hvert kilo damp indeholder omkring 2200 KJ kondenserbar energi? Det er 26 gange mere brugbar energi end et kilo vand i et typisk varmesystem baseret på gennemstrømnings- og returtemperaturer med et delta på 20° C.

Damp er let at distribuere, og når det har gjort sit arbejde, er det blot vand, hvilket er betryggende i vores miljøbevidste verden.

Damp er en bæredygtig og ren energikilde
Damp er en pålidelig - og vigtigere - bæredygtig energikilde. Et effektivt dampsystem overholder kravene i dine industrielle processer, herunder forbedringskrav til energibesparelser, miljøbelastning, sikkerhed og lovgivning.

Hvad er et ”godt” dampsystem?
For at dit anlæg kan fungere effektivt, skal der leveres damp:

  • I den korrekte mængde
  • Ved det korrekte tryk og temperatur
  • Ren, tør og fri for luft og andre ikke-kondenserbare gasser (NCG – non-condensable gasses)

Hvorfor er dampkvalitet vigtig?
Damp i god kvalitet hjælper dig med at få det bedste ud af dine applikationer og processer. Opvarmning af vand, fødevarer, tørring af tekstiler, hærdning af dæk, levering af strøm eller enhver applikation, hvor der bruges damp, vil kræve damp for at fungere effektivt og effektivt.

Læs mere om rendamp (clean steam)

For at dampen skal fungere optimalt, skal den være tør med en minimal mængde fugt og fri for NCG'er. Som tidligere nævnt skal dampen også leveres ved det optimale tryk og temperatur.

Damp i god kvalitet sikrer korrekt proceskontrol, korte opvarmningstider og maksimal produktivitet. Brug af damp af god kvalitet minimerer også mængden af damp, der bruges. Mindre forbrug af damp svarer til lavere driftsomkostninger og reducerede CO2-emissioner. Dette har også en positiv indvirkning på anlæggets levetid og pålidelighed. Igen, i en stadig mere miljøbevidst verden, kan en reduktion af vores fodaftryk på jorden ikke være mere afgørende.

Damp skaber et stærkt fundament for din succes
Selvom damp er et meget taknemmeligt medium, skal du som udgangspunkt have en stærk platform for at opnå succes. Damp fungerer ikke optimalt, uden at alle niveauer i processen er under kontrol, før det kommer i spil. Du skal have et veldesignet system og de korrekte færdigheder til at vedligeholde det. Dit system skal styres effektivt for at sikre, at dine produktivitets- og bæredygtighedsmål nås.

Heinz som eksempel på emnet bæredygtighed
For at hjælpe med at nå deres bæredygtighedsmål reducerede vores kunde Heinz deres kulstofemissioner på et af deres anlæg med 200 tons om året. Hvordan? Simpelthen ved at forbedre styringen af deres dampsystem. Men deres succes stopper ikke der. Heinz forudsiger at skære mere end 4 % af deres energiforbrug i de næste tre år efter at have indført en plan for styring af vandudladerne i deres system ved hjælp af et team af dampeksperter.

Så hvad har vi lært? Damp er simpelthen vand - ren og miljøvenlig, når den håndteres korrekt. Regelmæssig vedligeholdelse af dine dampsystemer kan hjælpe dig med at opnå store forbedringer til bæredygtigheden og gøre noget for at hjælpe vores planet. Hvis du har et mål om nul-udledning, er opretholdelse af kvaliteten af dit dampsystem et fantastisk sted at starte.

Se hvad Spirax Sarco kan tilbyde indenfor dampservice og dampprodukter.

Spirax Sarco Ltd.
Blokken 62
3460 Birkerød
Rudersdal Kommune
Danmark
CVR nummer: DK12709218
P nummer: 1002929526

Kontaktperson

HT
Heidi Terndrup
Internal Sales Engineer & Marketing Coordinator
+45 28108900 heidi.terndrup@dk.spiraxsarco.com

Send til en kollega

0.047