23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Rest In Peace

Mod. Vedholdenhed. Livsvilje. Trods modvilje overlevede håndværkerfradraget allehånde politiske anslag. Men nu gik den ikke længere, og vi skal tage afsked med en kær ven.

Danske Malermestres formand Per Vangekjær, skriver nekrolog over håndværkerfradraget.

Tiden er oprunden, da vi skal tage afsked med en kær ven. 

Du har indforskrevet dig stor fortjeneste hos dine venner, så vel som du ofte nok er blevet dadlet af dine fjender. I din godt 10 år lange levetid har du oplevet både at blive såret herude på slagmarken – ja, og har fået amputeret et enkelt lem eller to. Alligevel har du rejst dig – på trods af allehånde politiske flertal. Stolt og strunk har du klaret hvert et anslag, trods dine rifter og skrammer. 

Det kræver mod. Vedholdenhed. Livsvilje. 

Og alle dele har du besiddet i rigt mål. 

Vi mindes dine fjerne forfædre: Mal med Tilskud og Boligrenoveringspuljen. Og med særlig hengivenhed vinker vi endnu den dag i dag over Sundet til dine svenske fætre: RUT og ROT, der begge lever i bedste velgående. 

Vi har oplevet meget sammen, du og vi, siden VK-regeringen barslede med dig dér i 2011; dengang du skulle sætte gang i hjulene efter den svære finanskrise. 

Og således mindes vi, da Lars Løkke Rasmussen anråbte dig under det daværende Håndværksråds repræsentantskabsmøde i 2015 og svor din overlevelse; en begivenhed alle vi, der var til stede, ser tilbage på med blussende kinder. Det skete som bekendt fyldest, om end du blev lidt grøn i kuløren, og vi måtte appellere til erhvervsministeren om at huske os – malerne. Og nej – du tillod ikke, at vi malede vinduerne indendørs – udendørs. 

I 2020 oplevede du på det nærmeste en genfødsel, da den socialdemokratiske regering anså dig som en livreddende engel efter den smertefulde coronakrise, og i 2021 har du været i fuld vigør. 

Kære håndværkerfradrag! Vi har meget at takke dig for. Du har kæmpet mod sort arbejde – registreret af selv Danmarks Statistik og gang på gang påpeget af Danske Malermestres direktør – du har gjort professionelt udført malearbejde tilgængeligt også for menigmand; du har bidraget til at værne om mangt et tørstende træværk og forskønne en mat facade. 

Den 1. april er det slut. Vi vil mindes dig og æres dig – og håbe på din genfødsel, når politikere og statistikere har indset, hvad vi har mistet. 

R.I.P.

 Foto Ricky John Molloy

Danske Malermestre
Islands Brygge 26, 5.
2300 København S
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK61834710
P nummer: 1003147310

Kontaktperson

Annika Ipsen
Kommunikationsansvarlig
+45 61779770 aip@malermestre.dk

Send til en kollega

0.078