23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Lyddæmpet etageadskillelse med papirisolering

Foreslå dine kunder isolering af etageadskillelse. Det er en relativ billig investering med en masse fordele.

Udløber
30. september 2024

I mange ældre etageejendomme er støj mellem underbo og overbo et udtalt problem, som kan reduceres ved at indblæse papirisolering ind i etageadskillelsen. Egenskaberne og densiteten i isoleringsmaterialet betyder, at det kan dæmpe lyd samtidig med at det isolerer gulvet og loftet. Således er der to indlysende fordele ved at isolere en etageadskillelse:

  • færre lydgener
  • bedre varmekomfort.

Se yderligere her.

I ældre ejendomme består en etageadskillelse ofte af et lerindskud (som har en mindre isolerende effekt) og et stort hulrum som typisk er mellem 80 mm til 200 mm. Det er dette hulrum, som med fordel kan fyldes op med papirisolering.

Det er rimelig enkelt at fylde en etageadskillelse med papirisolering, og dog en lidt tidskrævende opgave. Man kan enten udføre isoleringsopgaven nedefra gennem loftet eller oppefra gennem gulvet.

  • Der skal bores en række huller med et afstandsinterval. Vi anbefaler at man bruger minimum et 22 mm blæsemundstykke til opfyldningen.
  • Papirisoleringen indblæses med en professionel isoleringsmaskine, hvor man kan indstille indblæsningstyrken og materialemængden.
  • Tjek løbende med et endoskopkamera om hulrummet fyldes ordentligt, og at alle hulrum fyldes op.
  • Der skal indblæses med høj densitet, så man sikrer at isoleringsmaterialet er pakket ordentligt.
  • Når hele etageadskillelsen er fyldt op proppes hullerne af med eksempelvis korkpropper eller træpropper.
  • På et loft er det nogen gange nemmest at spartle og male hullerne.

I nogle ejendomme kan man komme til etageadskillelsen udefra ved at udtage mursten eller lignende og fylde etageadskillelsen op via lange indblæsningsrør. På den måde undgår man at bore huller i enten gulv eller loft.

Når etageadskillelsen er fyldt op med papirisolering vil det uden tvivl give et bedre indeklima for både overbo og underbo.

Ældre huse generelt kan også have stor glæde af en isoleret etageadskillelse, da man også her kan døje med kolde gulve og støj mellem stuen og 1. sal.

Kontakt Isodan ApS om fordelene ved at bruge papirisolering som lyddæmpende foranstaltning i både ældre byggeri og selvfølgelig også ved nyt byggeri. Isodan ApS forhandler Warmfiber papirisolering.

- den bedste energi er den der ikke bliver brugt

Isodan ApS
Østervej 2
4960 Holeby
Lolland Kommune
Danmark
CVR nummer: DK35211373
P nummer: 1018389793

Kontaktperson

SED
Steen E. Damkjær
Salg og marketing
+45 49403797 sd@isodan.dk

Send til en kollega

0.047