23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Prysmian skal forbinde Frankrig og Spanien

800 mio. euro kontrakt for 1 GW kabelsystem

Prysmian Group har vundet en kontrakt til en værdi af over € 800 millioner for en ny kabelforbindelse mellem Frankrig og Spanien. Ordren kommer fra INELFE, et 50:50 joint venture mellem den spanske netoperatør Red Electrica og den franske netoperatør Réseau de Transport d'Électricité (RTE). Projektet falder ind under Europa-Kommissionens projekter af fælles interesse (EPCI), da det øger strømforsyningens pålidelighed, muliggør yderligere integration af vedvarende energi i elnettet og bidrager til at skabe et mere effektivt elnet.

EPCI-kontrakten for Cable Link 2 til Biscay Gulf Project har en samlet rute på godt 400 km undersøiske og landstrømkabler med en samlet kapacitet på 1 GW. Søkabeldelen forbinder den baskiske kyst i Spanien med Médoc-kysten i Frankrig.

Med forbehold for endelig godkendelse i maj 2023, vil Prysmian Group være ansvarlig for design, installation, test og idriftsættelse af 2 HVDC 400 kV enkeltlederkabler med XLPE-isolering og fiberkabel, der vil forbinde Cubnezais-transformatorstationen tæt på Bordeaux i Frankrig med Gatika-transformatorstationen nær Bilbao i Spanien, over land og til vands.

Prysmian vil desuden være ansvarlig for opførelse af 4 ilandføringsanlæg for begge links, der udgør det overordnede projekt.

Søkablerne vil blive fremstillet på gruppens fabriksanlæg i Pikkala (Finland) og Arco Felice (Italien), mens landkabler vil blive produceret i Gron og Montereau (Frankrig). Fiberkablerne vil blive fremstillet i Nordenham (Tyskland) og Santander (Spanien). Marine installationen vil blive udført af Prysmians nyeste kabellægningsfartøj, som i øjeblikket er under konstruktion, men forventes at være fuldt operationelt til 1. kvartal 2025.

Idriftsættelse af projekt er planlagt til 2028.

"Vi er stolte over at være en del af dette udfordrende projekt, som vil være den første hovedsagelig undersøiske sammenkobling mellem Frankrig og Spanien. Kontrakten bekræfter tilliden og det langvarige samarbejde mellem Red Eléctrica, RTE og Prysmian Group - og udgør en af flere projekter udviklet sammen i de to lande for at forbedre det nationale elnets pålidelighed og opfylde landenes klimamål." udtaler Hakan Ozmen, EVP for Projects Business Unit hos Prysmian Group.

 

Læs mere  (inelfe.eu)

Prysmian Denmark
Roskildevej 22
2620 Albertslund
Albertslund Kommune
Danmark
CVR nummer: DK27917887
P nummer: 1020861459

Kontaktperson

OD

Send til en kollega

0.062