23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Sorte tagrender med lavt CO₂-aftryk er ny trend

Ny Sort tagrende lanceret på Byggeri’23 fra Plastmo Den danske markedsleder inden for tagrender, Plastmo A/S, har lanceret endnu en tagrende i Sort Stål serien, efter at producentens første sorte tagrende i stål sidste år fik overvældende opmærksomhed på markedet.

Den populære halvrunde tagrende er nu på markedet i Sort Stål serien

Sort Stål serien er i prælakeret sort og passer ind i en trend, der præger boligbyggeriet og renoveringssektoren.  Samtidig har Plastmo A/S, som de første på det danske tagrendemarked, fået udarbejdet en produktspecifik miljøvaredeklaration, en EPD, på sine ståltagrender i serierne Sort Stål og Stål Plus, der bekræfter markedets laveste CO₂-aftryk for et tagrendesystem.

Den første tagrende i Sort Stål serien var den arkitekt-tagrende, som blev introduceret i juni sidste år, og som solgte fem gange mere end budgetteret. Plastmo A/S følger nu op på forespørgsler efter en tilsvarende sort udgave af producentens populære halvrunde tagrende.

Garanti i 25 år

Tagrenderne i Sort Stål serien er udført i kvalitetsstål og prælakeret sort i en lakering, der ikke patinerer og samtidig er mere holdbar, end en pulverlakering ville have været.

”Vi har valgt at prælakere tagrenderne for at styrke garantien, og vi har beholdt den samme 25 års garanti på Sort Stål som på vores Stål Plus Tagrender. Det er unikt på markedet”, fortæller Morten Post, salgschef DK, Plastmo A/S

Produktspecifik EPD

Plastmo har brugt flere måneder på at få udarbejdet en produktspecifik EPD på sine stål-tagrender - både den nye serie i Sort Stål og Stål Plus – og har fået det lavest dokumenterede CO₂-aftryk på tagrende-markedet.

Det er opnået blandt andet ved genbrug af stål i produktionen, og det tæller også i regnskabet, at det er muligt at genbruge næsten hele tagrende-systemet, når det bliver nedtaget.

”De ny grænseværdier i bygningsreglementet er godt for det bæredygtige byggeri, og hos Plastmo er vi ambitiøse i forhold til de fastlagte CO₂-grænseværdier. Vi forsøger hele tiden at nedbringe vores CO₂-aftryk”, fortæller Morten Post.

”Vi er altid til rådighed for bygherrer, arkitekter, entreprenører eller andre, der ønsker rådgivning i forhold til specifikke løsninger, og vigtigheden i at få skrevet det rigtige produkt ind i projektmaterialet fra starten er ikke blevet mindre af de skærpede krav til dokumentation”, siger marketingchef Mia Vinge Krogh, Plastmo A/S.

Både Stål Plus og Sort Stål Tagrender kan indgå i certificerede byggerier som bl.a. DGNB, da de udover det lave CO₂-aftryk heller ikke belaster med miljøfarlige stoffer som zink eller bly. Test foretaget af Teknologisk Institut dokumenterer ingen udledning af zinkpartikler fra de to tagrendesystemer.

Plastmo A/S er på vej med flere produktspecifikke EPD’er på tagrender i andre materialer.

Hent miljøvaredeklaration, EPD her: https://www.plastmo.dk/for-raadgivere 

Stål som alternativ til zink

Tagrender i stål kan være et godt alternativ til zink, blandt andet i de kommuner, der af miljømæssige årsager har et forbud mod zink ved nybyggeri med lokal afledning af regnvand.

Plastmo A/S har tidligere præsenteret markedet for Stål Plus Tagrenden i skandinavisk design – den ligner zink, efterhånden som den patinerer, og den kan ligesom Sort Stål opsættes i alle kommuner.

Firmaprofil

Virksomheden er markedsleder i Danmark inden for tagrender og lette tagløsninger. Plastmo markedsfører et bredt sortiment inden for vandhåndtering og udemiljø som tagrender, tagløsninger, rækværk, dræn og faskiner.

Læs mere om Sort Stål serien her: https://www.plastmo.dk/tagrender/sort-arkitekt

 

Plastmo A/S
Odinsvej 9-11
4100 Ringsted
Ringsted Kommune
Danmark
CVR nummer: DK33051662
P nummer: 1016155868

Kontaktperson

MK

Send til en kollega

0.156