23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Technicon hjælper globale produktionsvirksomheder med fremtidens automation

Virksomheden Technicon har gjort sig bemærket i robotbranchen, men hvad er det lige, der får dem til at skille sig ud? Det ved administrerende direktør, Casper Hansen. Og nu kan du selv opleve det first-hand, når Casper og teamet står klar til at vise dig fremtiden inden for robotteknologi og automatisering på R-24.

Det er Technicons specialiserede tilgang til automatisering, der betyder, at store, globale produktionsvirksomheder især inden for pharma, biotek og medtech-industrien kigger deres vej for at få skabt en skræddersyet løsning med produktionsteknologi. Men hvorfor er det, at Technicon har så stor succes med det, de gør?

Spørger man direktøren selv, er Technicon A/S et landsdækkende automationshus, som forhandler globalt førende robot- og teknologibrands. Men der er selvfølgelig mere til det end den overskrift.

- I vores samarbejde med virksomheder, indtænker vi altid hele værdikæden og ser på skaleringsmulighederne, så løsningen ikke låser, men tværtimod åbner nye muligheder. F.eks. i form af øget, stabil produktion, aflastning, omstillingsparathed osv. Vi har et stort erfaringsmæssigt bagkatalog af modulære løsninger at trække på, og med adgang til mere end 400 robotkomponenter kan vi sammensætte en unik løsning, der har brugervenlighed og høj ydeevne som kerne fortæller Casper Hansen, administrerende direktør, Technicon.

Connectivity og integration er fremtidens konkurrenceparameter
Den rette produktionsteknologi med hurtig omstilling, mindre afhængighed af udsving i forsyningskæder, fast høj kvalitet, større rentabilitet osv. er i stigende grad et globalt konkurrenceparameter.

Det er netop sådan en kompakt, sikker og stabil løsning, som Technicon eksempelvis har skabt i samarbejde med Radiometer – den globale medicinske teknologivirksomhed, der arbejder med avanceret, medicinsk udstyr til analyse af blodprøver.

- Sammen har vi udviklet ABL 800 Flex, der håndterer de hidtidige manuelle og tidskrævende opgaver forbundet med blodprøveanalyse på laboratorier, fortæller Casper Hansen.

Men Technicon har altid fokus på næste skridt. At kunne sammenkoble avancerede systemer er ifølge Casper Hansen en global og højaktuel tendens, der kommer til at forme fremtidens konkurrence.

- Connectivity er noget, vi er særligt optaget af – at produktionsenheder bliver mere og mere integrative, mens automation og digitalisering løser stadigt mere komplekse udfordringer, fortæller han.

Når robotterne kommer, er medarbejderne forudsætningen for succes
Det er de cirka 80 medarbejdere i virksomheden, der sørger for, at Technicon kan skabe de nytænkende, fleksible og brugervenlige løsninger, der er kerneydelsen. Medarbejderholdet er derfor en afgørende styrke, og som Casper Hansen siger:

- Vi har sammensat et inhouse hold af meget kompetente medarbejdere. Det er deres viden og erfaringer, der er forudsætningen for, at vi kan lave innovative ydelser.  

Det er samme tankegang de overfører til deres automatiseringsløsninger. Her overtager robotterne de ”kedelige” rutineopgaver, så videns- og industrimedarbejderne kan arbejde med det, de er specialiseret i. Noget, der ifølge Casper Hansen giver bedre og mere motiverende arbejdsbetingelser:

- Lad os tage Mimek-teknologien, som vi forhandler. Lad os sige, at du skal slibe noget helt til perfektion. Det er flot, men kan være virkelig tidskrævende og noget som mange anser for kedeligt, monotont arbejde. Derfor kan det være svært overhovedet at finde medarbejdere, som kan udføre opgaverne. Med Mimek sliber du på afstand uden at komme i kontakt med støv osv. Bagefter husker robotten/cobotten det hele og kan kopiere det til de næste produkter. Her er altså tale om et udviklende industriværktøj, som vi kan hjælpe med at implementere i produktionsprocessen.

Mød Technicon til Odenses internationale robotevent, R-24
Til marts 2024 er Technicon at finde på det store, internationale robotevent i Odense, R-24. Her står de som en del af Universal Robots økosystem af UR+ partnere, og de glæder sig. Som Casper Hansen udtaler:

- Det er vigtigt, at Danmark har fora og udstillingssteder, hvor forskellige dele af det robotmæssige økosystem kan mødes.

Dette er Technicon om nogen også med til at bakke op om. Casper Hansen er nemlig indtrådt i det Advisory Board, der rådgiver messearrangøren, og her hjælper Technicon med erfaringer og viden om branchen og ikke mindst fremtiden. Noget, de også selv glæder sig til at vise og fortælle om i udstillingen.

- Vi ser frem til at deltage for at præsentere, hvordan nutidens og fremtidens produktionsteknologi effektivt kan bidrage til at løse udfordringer inden for nogle af de hovedområder, der optager mennesker over alt på kloden: grøn omstilling, udviklende og værdiskabende industriarbejdspladser, handlekraft og bedre job, afslutter han.

R-24
Ørbækvej 350
5220 Odense SØ
Odense Kommune
Danmark
CVR nummer: DK71172112

Kontaktperson

KFD
Katarina Fruerlund Deylami
kfd@ose.dk

Send til en kollega

0.047