23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Farveprisen 2023

Nordre Toldbod blev årets vinder af Danske Malermestres Farveprisen 2023. Prisen overrækkes 13. juni.

En vinder af Farveprisen 2023 er fundet. Prisen går til Rønnow Arkitekter og konservator, Johanne Bornemann Mogensen, Nationalmuseet for arbejdet med farvesætningen og restaureringen af Nordre Toldbod i København. By og Havn, som har til opgave at udvikle store og centrale byområder i København såsom Ørestad og Nordhavnen og herudover driver Københavns Havn, har sit hovedsæde i netop Nordre Toldbold. Og By og Havn får hædrende omtale for sit engagement i renoveringsprojektet, som har strakt sig over et par år.
 
I sin ansøgning til prisen skriver Rønnow Arkitekter, at der er arbejdet på at genskabe og differentiere den originale farvesætning i de bygninger, der danner rammen om By og Havn.
 
"Der er fra bygherres side udvist mod og velvilje til at skabe en bygning, hvor farvesætningen bruges aktivt som værktøj til at fortælle historien om et byggeri, der er blevet til på tværs af tid og som eksisterer i spændingsfeltet mellem flere arkitekturhistoriske perioder. Farvesætningen i bygningen er i dag med til at understrege fortællingen om en bygning, der igennem tre forskellige arkitekters aftryk består af tre forskellige dele, der udgør et samlet hele."
 
Læs artiklen Farveprisen 2023 
 
Foto Kirsten Bille

Danske Malermestre
Islands Brygge 26, 5.
2300 København S
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK61834710
P nummer: 1003147310

Kontaktperson

Annika Ipsen
Kommunikationsansvarlig
+45 61779770 aip@malermestre.dk

Send til en kollega

0.063