23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Energioptimering og -afregning i ét: Ren win-win for boligforeninger og ejendomsselskaber

Med Belimo Energiventil MID kan du optimere varmeudnyttelsen, spare en varmemåler og afregne direkte fra ventilen! For udover besparelserne på driften giver Belimo Energiventil MID dig præcis data, der via en cloud-løsning nemt kan integreres i jeres økonomisystem. Data for varmeforbrug og driftsovervågning er tilgængelige både lokalt, hos varmemesteren, og fra boligselskabets centrale kontor.

Når man, som boligforening eller ejendomsselskab, har mange ejendomme og beboelsesenheder, har man også ansvar for mange menneskers energiforbrug. Og mulighed for at optimere forbruget i de installationer, ejendommene er udstyret med. Samtidig er det uhyre vigtigt, at et boligselskab kan afregne energiforbruget korrekt med lejerne. At der ikke er varmetab, som enten giver boligselskabet tab eller lader lejere betale for hinandens eller varmesystemets overforbrug.

Energiventil MID optimerer energiforbrug og -afregning
Det er blot nogle af grundene til, at energiventil MID fra Belimo er særdeles attraktive for boligforeninger og ejendomsselskaber, når de renoverer boliger og opfører nye. Energiventil MID optimerer nemlig varmesystemets energiforbrug, og samtidig leverer den integrerede termiske energimåler præcise data for energiforbruget, direkte fra ventilen. Data, der er så pålidelige, at de kan bruges til afregning af varmeforbruget. Derfor har Belimos energiventil MID opnået at blive godkendt og certificeret under MID EN1434. Helt konkret betyder det, at en energiventil MID i varmesystemet erstatter en separat varmemåler.

Spar en varmemåler og afregn direkte fra ventilen
Når energiventilen leverer pålidelige data om energiforbruget, er der ikke behov for en separat varmemåler. Ventilens data leveres via en cloud-løsning (IoT) og integreres nemt i økonomisystemet. Det betyder også, at installationen bliver mere enkel – ja faktisk sparer den dynamiske energiventil også afbalanceringsventiler og eventuel ekstra pumpekraft i varmesystemet. En enklere installation er både hurtigere at installere (der spares også timer på indregulering), og enklere at vedligeholde.

Energiventilen sikrer optimal varmeudnyttelse
Energiventilen MID kan regulere, hvor meget vand der løber over varmevekslerne, ud fra hvor god varmeudnyttelsen er. Ved at måle den præcise temperaturforskel mellem fremløbs- og returløbs-vandet, åbner ventilen ikke for mere vand, end vekslerne kan udnytte. Traditionelt pumper varmesystemer bare mere vand hen over vekslerne for at øge temperaturen, men hvis varmen ikke bliver udnyttet, er det spild af pumpekraft og uudnyttet varme. Ved at afskaffe denne spildte varme, optimerer Belimos energiventil MID energiforbruget. Varmen udnyttes optimalt. Samtidig er ventilens elektromotor meget energieffektiv, så her er også en energibesparelse – især i forhold til termiske aktuatorer.

Nødvendigt at optimere energiforbruget
Sidste år steg energipriserne både uventet og voldsomt. Og selv om de er faldet lidt igen, varsler 2024 om en fremtid, hvor energipriserne er uforudsigelige, og hvor det er essentielt at holde forbruget lavt. Hvis prisstigningerne ikke kommer af krig og sanktioner, kan der komme nye afgifter, dyrere transport, ændrede klimaforhold eller politiske omvæltninger. Læren fra 2022 er, at ingen kan forudse, hvad det næste bliver – det eneste du kan gøre er, at optimere energiudnyttelsen – og sørge for at få dækket udgifterne. Belimo energiventil MID hjælper med begge dele.

Læs mere på belimo.dk/termisk-energimaler, eller kontakt Belimo på tlf. 86 52 44 00.

Belimo A/S
Thomas Helsteds Vej 7A
8660 Skanderborg
Skanderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK16509507
P nummer: 1001111141

Kontaktperson

OF
Ole Fornill
Direktør
of@belimo.dk

Send til en kollega

0.052