23948sdkhjf
Del siden
Annonce

LCA for landskabsarkitekter med LAND4 og DesignLCA

For landskabsarkitekter, som vil lave livscyklusanalyser, er kombinationen af LAND4 og DesignLCA et oplagt match. Læs, hvordan du beregner LCA på dine landskabsprojekter. 

Siden årsskiftet har LCA været obligatorisk for al nybyggerier på over 1.000 m2. Selvom LCA endnu ikke er obligatorisk for landskabsarkitekter, er der også blandt landskabsarkitekter en stigende interesse for at dokumentere klimaaftrykket af deres projekter. 

Lav LCA-beregninger direkte i dit BIM-program

Archicad kombineret med de LAND4 og DesignLCA er en oplagt redskabstrio for landskabsarkitekter, der ønsker at arbejde med livscyklusanalyser på deres projekter. 

LAND4 er et special-værktøj til landskabsarkitekter udviklet i Danmark af Land Software, som gør det nemt at kotere terræn i plan, og tilkoble sammensatte opbygninger til terræn-profilerne. Disse opbygninger modelleres automatisk, så de dynamisk følger koteringen.

LÆS OGSÅ: Nyt samarbejde om klimaberegninger på landskabsprojekter

DesignLCA er en BIM-baseret LCA-beregner, der er udviklet af GRAPHIOSFT Center Danmark i samarbejde med Lendager – begge dele er plugins til Archicad, så du kan lave hele LCA-beregningen direkte i dit BIM-program. Det afgørende for at kunne gennemføre LCA-beregningen er, at du har CO2e-data på materialerne, du anvender. 

Klimaoptimer dit klimaprojekt

Benytter du både LAND4 og DesignLCA vil materialerne fra de sammensatte opbygninger i terrænprofilerne også automatisk tælle med i DesignLCA.

Men det bliver smartere endnu. DesignLCA er – som navnet antyder – et designværktøj, som hjælper dig med at vælge de rigtige materialer til dit projekt. Det sker gennem vinduet Material CO2 Report, der giver dig et lynhurtigt overblik over hvilke lag i projektet der har det største klimaaftryk og – dernæst – hvilke materialer på laget der er “synderne”. Det betyder, at du nemt finder de lavest hængende frugter i forhold til at erstatte materialer med mere klimavenlige alternativer. 

Dette er en forkortet udgave af blogindlægget ’LAND4 x DesignLCA’, som du kan læse i helhed her →

 

GRAPHISOFT Center Danmark
Rentemestervej 62
2400 København NV
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK40824057
P nummer: 1025084957

Kontaktperson

Thomas Graabæk
Arkitekt - Indehaver
+45 26285306 tg@formfaktor.dk

Send til en kollega

0.047