23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Malerjobbet kan blive sundt og godt

Fysisk træning er nødvendig, hvis du arbejder i malerfaget. Eksperter peger på, at intelligent motion, småøvelser og fysisk træning har stor betydning for at klare jobbet og undgå tidlig tilbagetrækning. 

Syddansk Universitet og hun slår fast, at et hårdt fysisk arbejde aldrig kan være en er­statning for motion. Malerjobbet kan blive sundt og godt, hvis du passer på dig selv. 

- Jo mere fysisk aktivitet i fritiden du dyrker, jo bedre holder du dig vedlige, din kapacitet øges og det øger din arbejdsevne. Du laver jo ikke det samme med fysisk ak­tivitet i arbejdet, som den fysiske aktivitet eller sport du laver i fritiden. I sport handler det om kapacitet og performance – i jobbet er det, der præsteres betinget af din produktivitet og kvantitet.

- Her er ikke fokus på, hvad der er godt for din krop, siger Karen Søgaard, der har forsket i motionens betydning i 20 år. Og konklusionen er klar: motion forebygger nedslidning og for tidlig tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet.

For tiden er det in at tale om et sundhedsmiljø på arbejdspladsen, der ligner den gode fysiske træning fra sportens verden. Optimalt kan du gå sundere hjem, end da du kom. 

Pulsen skal være så høj, at det svar­er til at løbe en tur, så konditionen øges. Det handler om at skræddersy et program til den enkelte – det Karen Søgaard også kalder intelligent motion. 

- Som noget nyt har BFA udviklet en app på baggrund af vores forskning på om­rådet. Her indtaster du din arbejdsprofil, og du kan skifte mellem tre træningsprofiler alt efter, om du løfter og bærer meget, om du går og står meget, eller du er stillesid­dende. Har du ondt et sted i kroppen, ge­nerererapp’en øvelser, der afhjælper dit problem. Og den gode nyhed er, at den er gratis, fortæller Karen Søgaard.

Læs artiklen Malerjobbet kan blive sundt og godt i Danske Malermestre No. 6 i 2023 

Foto Michael Bo Rasmussen

 

Danske Malermestre
Islands Brygge 26, 5.
2300 København S
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK61834710
P nummer: 1003147310

Kontaktperson

Annika Ipsen
Kommunikationsansvarlig
+45 61779770 aip@malermestre.dk

Send til en kollega

0.047