23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Det er OK at sige fra

I Malerfirmaet Hans Larsen ApS er skabt en kultur, hvor medarbejderne har lært at sige fra, når kroppen ømmer sig. Og ledelsen går op i at værne om medarbejdernes helbred. De får stillet alle hjælpemidler til rådighed og kan dyrke motion på arbejdspladsen i arbejdstiden.

Seler til giraffen, knæpuder, anvisninger i at stå korrekt på sti­gerne og løfte korrekt, gå til kiropraktor eller fysioterapeut, rabat på fitnessabonnement. Ledelsen i Malerfirmaet Hans Larsen ApS i Næstved er bevidste om, at medarbejderne skal have gode vilkår i et fag, hvor mange jævnligt må række ud efter smertestillende piller for at klare arbejdet med både mange gentagelser, tunge løft og meget arbejde over skulderhøjde. 

- Vi ved jo godt, at jo mere vi presser kroppen, jo mere slider vi leddene. Gentagelser slider på kroppen. 

- Vi lyder i ledelsen ofte som gamle mænd, når vi siger, at de unge skal dyrke motion eller stå korrekt på stigerne, men vi kan ikke tvinge medarbejderne til at gøre de rigtige ting. Som helt unge bør de implementere sundhed på byggepladserne ved at bruge de hjælpemidler der findes. 

Men vi gør, hvad vi kan, selvom de unge, som vi selv troede, tror de er udødelige – her og nu hellere vil tjene fem kroner mere i timen, siger Morten Larsen, der er 3. generation i virksomheden, som hans farfar stiftede i 1947, der i dag har cirka 60 svende, syv lærlinge og fem kontorfolk.

Læs artiklen De er OK at sig fra i Danske Malermestre No. 6 i 2023

Foto Søren Hytting

 

Danske Malermestre
Islands Brygge 26, 5.
2300 København S
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK61834710
P nummer: 1003147310

Kontaktperson

Annika Ipsen
Kommunikationsansvarlig
+45 61779770 aip@malermestre.dk

Send til en kollega

0.046