23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Mere end 30 år med automatisering

I vores nyeste blogindlæg kommer vi nærmere ind på Centrum Pæles rejse inden for automatisering, som deles af Jacob Thorhauge, Direktør, og Martin Bøgedal Slothuus, Projektleder for Automatisering. Automatisering hos Centrum Pæle går tilbage til slutningen af 80'erne, drevet af en målsætning om at effektivisere produktionen og samtidig prioritere kvalitet og sikkerhed. Det første store projekt der blev sat i gang efter Centrum Pæle blev opkøbt, var automatisering af svejsning af armeringsnettene.

Vi har haft en snak med Jacob Thorhauge, Direktør ved Centrum Pæle, og Martin Slothuus, Projektleder automatisering, omkring Centrum Pæles mere end 30 års fokus på at automatisere.

Automatisering hos Centrum Pæle går helt tilbage til slut 80’erne.

Vores daværende ejer vidste, at hvis vi skulle optimere vores produktion og samtidig have fokus på kvalitet og sikkerhed, så var det vigtigt at udvikle på produktionsmetoderne – forklarer Jacob.

Opkøbt af større koncern

I 1990 blev Centrum Pæle solgt til entreprenørkoncernen Per Aarsleff A/S. En af grundende til dette var, at man gerne vil sætte mere ind på automatisering. Ved at blive en del af en større koncern, fik man dermed også større ressourcer til det store udviklingsarbejde indenfor automatisering.

Hårdt og slidsomt arbejde

Det første store projekt der blev sat i gang efter Centrum Pæle blev opkøbt, var automatisering af svejsning af armeringsnettene.

I de første mange år blev armeringsnettene håndbundet og håndsvejst. Det var enormt tidskrævende arbejde at skulle binde armeringsnettet og svejse det i hånden. Her blev pælene støbt under åben himmel og derfor blev der ikke støbt når det regnede voldsomt. Jernbinderne var en stærk gruppe på arbejdspladsen, de havde ti minutters pause hver time fordi det var så hårdt et arbejde. Det må altså siges at have været hårdt arbejde dengang.

Derfor satte virksomheden sig for at udvikle en svejsemaskine til armeringsnettene selv. Svejsemaskinen blev sat i drift i 1995 og i snit laver den 700.000 meter armeringsnet om året – siger Jacob.

Svejsemaskinen har ikke kun optimere binde- og svejseprocessen, den har også gavnet arbejdsmiljøet og arbejdssikkerheden for medarbejderne, i og med at det mindskede tunge løft og arbejdsskader.

Martin forklarer videre at når der udvikles nye automatiseringsmaskiner, så er fokus på at det bl.a. ikke forringer processerne eller forringer driftstid. Det skal altså gøre arbejdet lettere for medarbejderne.

”Vi arbejder med KIS tilgangen, som står for keep it simple. I Centrum Pæles tilfælde betyder det, at automatiseringsudstyret skal være enkelt og funktionelt og nemt at vedligeholde” – nævner Martin.

International tankegang

Udover at optimere produktionsprocesserne på vores fabrik i Vejle og Hedensted, forklarer Martin at der også er fokus på, at automatiseringsudstyret kan bruges på vores søsterfabrikker i Polen, Tyskland, Sverige og England.

Centrum Pæle A/S
Grønlandsvej 96
7100 Vejle
Vejle Kommune
Danmark
CVR nummer: DK27242561
P nummer: 1002405987

Kontaktperson

SH
Stine Hoffmann
Marketingkoordinator
+45 20272024 stih@centrumpaele.dk

Send til en kollega

0.064