23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Solceller er en overset vækstmotor for tømrere og tagentreprenører

Tømrere og tagentreprenører kan få mere ud af et voksende marked for solcelleløsninger ved at tage føringen på projekterne selv.

Tømrere og tagentreprenører er ofte inde i billedet, når der skal monteres solceller på taget af en eksisterende eller ny bygning, typisk som underentreprenør for den el-installatør eller teknikentreprenør der har påtaget sig opgaven.

Tag opgaven selv 
Men tømreren eller tagentreprenøren kan sagtens selv gå ind og påtage sig førerrollen i   solcelleprojekter. Det mener Mikkel Lohmann Davidsen, salgsdirektør hos en af branchens førende leverandører af solcellemateriel, teknikgrossisten Lemvigh-Müller.

- En stor del af monteringsarbejdet ved et solcelleprojekt ligger i forvejen hos tømreren eller tagentreprenøren. Elektrikeren er sjældent selv interesseret i at springe rundt på taget mere end højst nødvendigt og nogle gange også usikker overfor byggeteknisk kritiske opgaver som gennembrydning af tagfladen. Det gør det oplagt for en tømrer eller tagentreprenør selv at stå som hovedentreprenør og alliere sig med en god kollega fra el-branchen til den el-faglige del, siger han.

Indsigt giver salgsmuligheder 
Mikkel Lohmann Davidsen peger på, at tømreren eller tagentreprenøren i kraft af sin konstruktionsfaglige indsigt let kan se, hvornår en tagopgave med fordel kan suppleres med et solcelleprojekt.

- Interessen for energiløsninger, der understøtter den grønne omstilling, er stor. Men ikke alle bygherrer tænker over, at for eksempel en tagrenovering kan være en oplagt anledning til samtidig at kigge på klimavenlige og driftsøkonomisk attraktive energiløsninger. Ved at pege på de perspektiver kan en tømrer eller tagentreprenør træde ind i en ny og meget værdiskabende rolle overfor en bygherre og samtidig give sin egen forretning et løft, siger han.

EU vil have solceller på flere tage 
For tømrere og tagentreprenører er der rigtig god grund til at gå i gang med at gøre solceller til en del af deres forretning netop nu. Europa-Kommissionen har foreslået, at alle nyopførte større erhvervsbygninger og offentlige bygninger skal have solcelletag fra 2025. Fra 2029 skal også nye boliger have solcelletag, mener kommissionen. Hvis det bliver en realitet, vil kompetencer indenfor solcelleanlæg komme yderligere i fokus, men solceller bliver under alle omstændigheder en central aktivitet i byggesektoren fremover, mener Mikkel Lohmann Davidsen.

- Bygherrer, ejendomsadministratorer og ejendomsejere – både private og institutionelle – er meget interesserede i energiløsninger, der bidrager til den grønne omstilling. I Lemvigh-Müller tror vi på, at solceller kommer til at udgøre en væsentlig del af elforsyningen på længere sigt. Derfor har vi oprustet på området med et stærkt og alsidigt produktprogram og et videnskoncept, der hjælper vores kunder i gang med at gøre installation af solceller til en del af deres forretning, siger han.     

Vil du vide mere? 
Ring 3695 5500 eller skriv til solceller@lemu.dk

Lemvigh-Müller A/S
Stationsalleen
2730 Herlev
Herlev Kommune
Danmark
CVR nummer: DK56973311
P nummer: 1007938663

Kontaktperson

KBP
Kim Betak Pedersen
Kommunikationsmedarbejder
kibp@lemu.dk

Send til en kollega

0.048