23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Optimer elforbruget i boligen med ny funktion i Wiser-appen

Find ud af hvilke enheder i boligen, der forbruger mest, og spar strøm og penge. Schneider Electric lancerer i samarbejde med Eliq en helt ny funktion i deres smarte energistyringssystem Wiser, der giver indblik i, hvad hjemmets forskellige installationer forbruger, og hvordan man kan spare.

Ballerup, den 17. november 2023 – Den kolde, mørke vintertid er over os. Radiatorerne er tændt, gulvvarmen slået til, simreretterne bobler på komfuret, og belysningen er indstillet til hygge. 

Men for mange danskere resulterer det øgede forbrug i vintersæsonen i en ubehagelig overraskelse, når varme- og elregningen lander i postkassen. Så hvordan sikrer man, at forbruget ikke stikker af – samtidig med at man er tilpas i sin bolig?

Det har energioptimeringsspecialisten Schneider Electric et godt bud på: I dag lancerer de en helt ny funktion til deres smarte energistyringssystem til boligen, Wiser, der gør det muligt både at få samlet overblik over sit forbrug samt indblik i, hvor meget hjemmets enkelte installationer forbruger. Samtidigt giver funktionen adgang til personaliserede og konkrete sparetips baseret på hjemmets forbrugsprofil. 

Den nye funktion er et resultat af Schneider Electrics samarbejde med den svenske energioptimeringsvirksomhed Eliq og kan findes i Wiser-appen under ”Indsigter”, hvis man har installeret en eller flere PowerTags fra Schneider Electric i sin eltavle. 

For at få adgang til dataen skal man oprette en profil for sit hjem i Wiser-appen. Baseret på information om blandt andet boligens størrelse, antal beboere og elinstallationer sammenligner Eliqs algoritme ens forbrug for hver enkelt installation med lignende husstande og kommer med gode råd til, hvor og hvordan man med fordel kan spare.

Efterhånden som algoritmen bliver mere bekendt med hjemmets forbrug, bliver sparetipsene også mere målrettede og konkrete.

”Det kan være svært for den enkelte forbruger at gennemskue, hvor de skal sætte ind for at opnå besparelser på elregningen, for det afhænger af ens personlige forbrugsmønster. Her kan det være en stor hjælp at kunne sammenligne sit forbrug med andre, der ligner en selv, og modtage sparetips, der er skræddersyet til ens profil. Målet er, at man får skåret det unødvendige forbrug fra, uden at det gør ondt, så man i sidste ende har råd til de ting, der betyder noget,” siger Martin Hannibal, produktchef hos Schneider Electric. 

Schneider Electric udvider hele tiden mulighederne for energistyring til hjemmet med nye produkter og features i Wiser-appen. I foråret lancerede Schneider Electric PowerTags, som sættes direkte i eltavlen, hvor de kan måle energiforbruget på de enheder, man ønsker at overvåge. Med den nye Eliq-funktion bliver det nu endnu lettere, da man med installation af blot en enkelt PowerTag kan få indblik i boligens forbrug brudt ned på en række forbrugskategorier. 

Eliq-funktionen i Wiser-appen er allerede tilgængelig i mere end 25 europæiske lande – og fra i dag også i Danmark og Finland. For at få adgang til funktionen, skal man få en elektriker til at installere minimum én PowerTag i boligens eltavle. 

Læs mere om Schneider Electrics smarte energistyringssystem Wiser her

 

Om Schneider Electric 
Schneider Electric blev i januar 2021 kåret til verdens mest bæredygtige virksomhed. Det skete blandt 8.080 nominerede på det internationalt anerkendte Global 100-indeks. Vores formål er at gøre alle i stand til at få mest muligt ud af klodens energi og ressourcer, så vi kan forbinde udvikling og bæredygtighed. Vi kalder dette Life Is On. Vores mission er at være din digitale partner for bæredygtighed og effektivitet. Vi driver den digitale transformation og muliggør de fuldt integrerede digitale ledelsesværktøjer og administrationsløsninger til bygninger, datacentre, infrastruktur, private hjem og industrivirksomheder. Dette gør vi muligt ved at integrere vores førende proces- og energiteknologier, ”end-point to cloud” IoT-produkter, styringsenheder, software og services. Vi er den mest lokale af de globale virksomheder. Vi er fortalere for standarder og økosystem af partnerskaber, der er åbne og, som også brænder for vores værdier: Meningsfuldt, inkluderende og styrkende. www.se.com/dk/da/

Schneider Electric Danmark A/S
Lautrupvang 1
2750 Ballerup
Ballerup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK70698714

Send til en kollega

0.046