23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Næste skridt i grøn omstilling af det byggede miljø

Hvilke indsatser skal vi prioritere i den grønne omstilling af byggebranchen og hvordan gør vi? Den 29. januar inviterer ForskByg og DARE til lancering af resultater af en række hovedområder til indsatser i det byggede miljø. Kom med og mød bl.a. Realdania, Alternativet, Ungerådet og Klimrådet.

Det byggede miljø er storforbruger af CO2, energi, ressourcer og har samtidig stor påvirkning på biodiversiteten. Dermed har branchen også et stort ansvar for at finde løsninger, der kan nedsætte forbruget.  For at lykkes med den grønne omstilling i det byggede miljø, har vi behov for tværgående indsatser. 

Den grønne omstilling kan ikke løses i de enkelte områder, hvor vi sidder hver især. Der er brug for synergi, men også for forståelse for de udfordringer, der er på tværs af de forskellige områder. 

Den 29. januar kan du komme med til lancering af en række hovedområder til indsatser i det byggede miljø. Hovedområder er en del af et projekt som ForskByg og DARE har gennemført. Projektet har samlet alle landets forsknings- og videninstitutioner, der arbejder med det byggede miljø og der er her udarbejdet et samlet overblik over nødvendige forsknings- og innovationsaktiviteter, der kan være med til at løse udfordringerne.

Derudover har en bred kreds af brancheaktører været involverede for at få skabt mest muligt ejerskab til de udpegede indsatsområder. Den grønne omstilling af det byggede miljø er en transformation, der får stor betydning for de alle aspekter inden for det byggede miljø – og som favner arealanvendelse, byer, mobilitet, infrastruktur og bygninger.

Om lanceringen
Lancering den 29. januar er for alle, der ønsker at være en del af den grønne omstilling af det byggede miljø.  Udover at præsentere resultaterne fra arbejdet, skal vi i fællesskab drøfte, hvad vi kan bruge det samlede overblik til, og hvordan vi får prioriteret de rette indsatser og får aktiveret de rette aktører.

Til lanceringen kan du møde en række stærke eksterne aktører som er med til at diskutere næste skridt, heriblandt Lennie Clausen fra Realdania, Yasemin Yavari fra Ungerådet, Sascha Faxe fra Alternativet, Per Heiselberg som repræsenterer Klimarådet til lanceringen, Hanne Ullum fra Bygherreforeningen samt Jens Holmboe fra Vejdirektoratet.

Det er gratis at deltage og lanceringen afholdes den 29. januar fra kl. 13-15.30 på Teknologisk Institut i Taastrup, Gregersensvej 1, indgang 1, Konferencesalen.

Vil du med, så læs mere her og  tilmeld dig her

Teknologisk Institut - Byggeri og Anlæg
Gregersensvej 4
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK56976116
P nummer: 1003119709

Kontaktperson

CVL
Christine Vodsgaard Larsen
Faglig leder
+45 72 20 21 49 chla@teknologisk.dk

Send til en kollega

0.047