23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Kunsten at sætte holdet

Sæt dit sjak som var du træner af et superligahold. Find dine nøglemedarbejdere og sæt dem i spil - det er afgørende for succes eller fiasko.

Kan man identificere de systemer og processer, som skaber et vin­derhold?

En studerende hos arbejdspsykolog på Aalborg Universitet Einar Baldursson satte sig for at finde svaret på spørgsmålet ved i en periode at observere et af superligaens hold.

Projektet viste, at den mest afgørende faktor for succes eller fiasko på holdet var, om træneren lykkedes med at lede ’igennem’ nogle få nøglespillere.

Det betød mindre, hvis han ikke havde helt greb om resten af holdet, så længe nogle få erfarne spillere lykkedes med at indtage nogle vigtige ansvarsfulde positioner.

Der skal være tre typer ledere for at et hold får succes, fortæller Einar Baldursson.

- Den første type er lederen på banen, som tager ansvar for at organisere forsvaret og bringe angriberne i farlige positioner. De andre spillere tror på, at hvis den spiller driver bolden frem af ba­nen, så er der de bedste chancer for at score mål.

- Den anden type leder er den, som sørger for, at tingene fungerer på holdet udenfor banen. Hvis der er nye spillere eller spillere, som er i sportslig krise eller har private problemer, så tager den sociale leder fat i dem for at sikre sig, at de har det godt. 

- Den tredje type leder er den, som taler mest med træner­teamet og fungerer som bindeled mellem træneren og holdet, siger Einar Baldursson.

Læs artiklen Kunsten at sætte holdet i Danske Malermestre No. 1 i 2024 

Foto Jens Dresling, Ritzau Scanpix

Danske Malermestre
Islands Brygge 26, 5.
2300 København S
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK61834710
P nummer: 1003147310

Kontaktperson

Annika Ipsen
Kommunikationsansvarlig
+45 61779770 aip@malermestre.dk

Send til en kollega

0.064