23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Kolding Kommune hædrer virksomheder der skaber bæredygtige jobs

Kolding Kommune har netop overrakt SammenomJOB-priserne, der gives til virksomheder, der arbejder målrettet at skabe bæredygtige jobs, der sikrer mangfoldigheden på arbejdsmarkedet, inkluderer mennesker med brug for støtte og forebygger mistrivsel og unødigt slid på arbejdsmarkedet.

SammenomJOB-prisen er skabt for at anerkende de mange virksomheder i Kolding, der gør en ekstra indsats. Samtidig skaber den et forum, hvor man kan dele de gode erfaringer man hver især har gjort sig. Hermed kan kommunen og det private erhvervsliv gå sammen om at skabe et rummeligt arbejdsmarked med plads til diversitet.

Prisen gives ud fra fem kriterier, hvor en virksomhed skal opfylde mindst tre for at komme i betragtning til SammenomJOB-priserne. Kriterierne er således:

1.     Job til borgere fra kanten af arbejdsmarkedet

2.      Fastholdelse og forebyggelse af sygemeldte

3.     Job til flygtninge og indvandrere

4.     Opkvalificering og kompetenceløft

5.     Flere unge i erhvervsuddannelser

Desto flere der får prisen, desto bedre

En af de virksomheder der netop har modtaget prisen, er Hustømrerne, hvor man kunne tjekke alle fem kriterier af. Fra Hustømrernes regionschef Brian Dall, var der stor begejstring for prisen og ikke mindst det fokus Kolding Kommune har sat på social bæredygtighed:

- Vi er utroligt glade for at have fået prisen og syntes det er fantastisk at stå her sammen med så mange andre virksomheder, der også har sat den sociale bæredygtighed i højsædet. For os i Hustømrerne ligger det i vores DNA, at man skal tage vare på sine medarbejdere og sørge for, at alle kan få en fod indenfor arbejdsmarkedet. Heldigvis er der mange andre virksomheder, der tænker sådan og det er fantastisk at kunne dele erfaringer og tage ved lære af de mange andre dygtige virksomheder.

- Det er ikke altid let at skabe bæredygtige jobs, men på den lange bane er det en god investering for både os, kommunen og borgerne. Vi har mange gange oplevet at få mennesker ind, som endnu ikke havde fundet deres rette hylde på arbejdsmarkedet, men som viste sig at være både engagerede og dygtige. Det handler bare om at finde ud hvor den enkelte persons talenter ligger, forklarer Brian Dall og afslutter:

- Jeg håber at vi næste år ser endnu flere prismodtagere af SammenomJOB og at vi her i Kolding fortsætter det stærke arbejde med at skabe et sundt og omfavnende jobmarked. Normalt er man stolt når man alene vinder en pris, men i dette tilfælde vil det kun glæde mig at dele den med så mange som muligt.

Om prisen

Hele 76 lokale virksomheder modtager SammenomJOB 2024 for deres indsats med at hjælpe mennesker i arbejde, tiltrække unge til erhvervsuddannelserne og udvikle og opkvalificere medarbejdernes kompetencer.

SammenomJOB blev første gang uddelt sidste år, hvor 20 ud af 23 indstillede virksomheder modtog prisen. I år blev 79 virksomheder indstillet til prisen, hvoraf juryen vurderede, at 76 virksomheder opfyldte kriterierne for at modtage prisen.

Læs mere om prisen HER.

Hustømrerne A/S
Katrinebjergvej 117
8200 Aarhus N
Århus Kommune
Danmark
CVR nummer: DK31309514
P nummer: 1003031620

Send til en kollega

0.062