23948sdkhjf
Del siden
Annonce

LCA-kompetencer på Teknologisk Institut målrettet alle brancher

Har du brug for hjælp til LCA eller EPD'er? På Teknologisk Institut har vi et team, som er specialiseret i Livcyklusvurderinger (LCA), miljøvaredeklarationer (EPD) samt rådgivning om optimering af produktionsprocesser for alle brancher.

Nedenfor kan du se nogle konkrete eksempler på, hvordan vores specialisters kompetencer kan anvendes og skabe værdi i din virksomhed – både hvis du er i byggebranchen eller i alle andre brancher!

  • Indledende LCA-screening – her får du en indikationsberegning af et produkts miljømæssige påvirkning. Bliver typisk anvendt til opfinderrådgivning og udviklingsprojekter.
  • Klassisk LCA/EPD, som giver detaljeret, verificeret og sammenlignelig information om produkters miljøpåvirkning gennem hele produktets livscyklus. Vi kan både hjælpe med produkt- og branche-EPD’er, men har også kompetencer inden for udviklingen af EPD-værktøjer til at lave projekt-EPD’er.
  • Vi kan lave rådgivning om optimering af produktionsprocesser med henblik på miljømæssig bæredygtighed. Dette er et add-on til EPD’en, hvor vi, med udgangspunkt i EPD’en og den bagvedliggende LCA-beregning kan give jer en forståelse for resultatet, hvorefter vi sammen kan identificere ”hot spots” i værdikæden og fokusområder for optimering så I får hjælp til at reducere produktets miljømæssige påvirkninger uden at gå på kompromis med produktets funktion.
  • Vi kan udarbejde roadmaps for en hel branche! Det er en kortlægning af indsatser og tiltag der har relevans for en branche, og den samlede effekt i forhold til at spare CO2 og ressourcer, hvis hele branchen bliver omstillet.
  • Og så kan vi hjælpe med optimering af produktionsprocesser med henblik på social bæredygtighed! EPD’en og den bagvedliggende LCA-beregning tager kun hensyn til den miljømæssige bæredygtighed. Men vi kan hjælpe jer med at identificere ”hot spots” i værdikæden og fokusområder for optimering med henblik på at reducere produktets sociale påvirkninger. Et område, som der bliver mere og mere fokus på både i byggeriet og i andre brancher!

Vil du vide mere om, hvordan vi kan hjælpe dig og din virksomhed? Så tag fat i en af os på mail eller mobil!

Find kontaktinfo til temaet her

Læs mere om LCA

Teknologisk Institut - Byggeri og Anlæg
Gregersensvej 4
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK56976116
P nummer: 1003119709

Kontaktperson

CVL
Christine Vodsgaard Larsen
Faglig leder
+45 72 20 21 49 chla@teknologisk.dk

Send til en kollega

0.047