23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Rejseberetning fra ’World of Concrete’: En unik oplevelse med DEWALT

Jan Douglas, der er produktspecialist og kategorichef i 3Aktive, var i januar med DEWALT på World of Concrete 2024. Vi giver her et indblik i messen og Jan Douglas’ indtryk af DEWALTS nye Powershift produktserie til entreprenør- og anlægsbranchen.

Den amerikanske producent DEWALT har i mere end 25 år været el-værktøjsleverandører for Carl Ras, der i 2019 opkøbte 3Aktive. Nu ønsker DEWALT at forstærke et potentielt samarbejde med 3Aktive, der sælger værktøj og maskiner til entreprenør- og anlægsbranchen. For et par måneder siden fik Jan Douglas derfor en helt særlig invitation fra DEWALT:

”Jeg blev ringet op af Søren Oskær, sales manager for DEWALT i Danmark, der inviterede mig med til World of Concrete i Las Vegas som deres eneste danske kunde. På messen ville de lancere nogle helt nye produkter til entreprenører, der er blevet efterspurgt i branchen,” siger Jan Douglas og tilføjer:

”Generelt har vores kunder indtil nu ikke efterspurgt DEWALT, da de i højere grad har henvendt sig til tømrerbranchen. Derfor har det snarere været Carl Ras, der er kendt for god service og rådgivning af DEWALT produkter til kunderne. Men Søren (sales manageren) fornemmelse var, at hvis nogen vil kunne sælge denne type produkter, så er det os i 3Aktive. Det var i lang tid top hemmeligt, hvad de ville lancere, men ca. en uge inden messen, blev det afsløret, at det var en ny Powershift produktserie.”

Jan Douglas lægger ikke skjul på, at det har været en stor ære at blive inviteret med som eneste danske repræsentant til lanceringen af Powershift produkterne på en så stor og anerkendt verdensmesse for branchen:

”I Europa var vi en lille gruppe på 3 personer, der havde fået en invitation fra DEWALT, hvoraf jeg var den eneste fra Danmark. Det så vi selvfølgelig som en unik mulighed for at følge udviklingen og nye tendenser for DEWALT og undersøge, om nogle af de nye produkter havde potentiale for at blive en del af vores sortiment.”

Jan Douglas svarer herunder på spørgsmål om deltagelsen på World of Concrete 2024:

Hvad kendetegner World of Concrete?

”World of Concrete er en årlig amerikansk messe for betonanlægsindustrien, der bliver afholdt over tre dage i Las Vegas med over 450 internationale udstillere og ca. 60.000 besøgende gæster. Messen kunne i år fejre 50-års jubilæum. 

På messen kan man møde førende producenter og leverandører, som fx DEWALT, der viser nyeste teknologi, udstyr og produktløsninger frem, der er på vej mod markedet, som vi både havde mulighed for at se, røre og teste. Messen havde også en New Product Zone, der via et online galleri præsenterede nye produkter og udstyr fra udstillere, og der var masser konkurrencer og træningssessioner.”

Hvad var det unikke ved World of Concrete 2024?

”Før i tiden var det udelukkende en messe for produkter til støbning af beton og efterbehandling af overfladen. Men nu henvender messen sig også lidt mere til den almindelig entreprenør. Messen har altså udviklet sig til også at omfatte bl.a. el-værktøj. 

Vi fik mulighed for at se og afprøve masser nye produkter, hvoraf en del var udviklet på eksisterende maskiner fra både DEWALT og andre store producenter i branchen som Makita, Bosch, Milwaukee og STIHL.

Generelt på messen blev jeg præsenteret for DEWALTS bredde produktsortiment, som nu også omfatter akku-maskiner til entreprenør- og anlægsbranchen. Særligt DEWALTS  bredde sortiment på nedbrydningshamre, imponerede mig.

Det var unikt at få mulighed for at opleve produkterne på verdensplan og få en fornemmelse af DEWALTS store engagement. Samtidig var det en værdifuld mulighed for at opdage nye produkter og potentielle leverandører uden for Europa. Der var både mulighed for networking med eksisterende leverandører og opsøgning af potentielle nye leverandører.

En af aftenerne afholdte DEWALT et arrangement med biograf og fællesspisning i den store dome i Las Vegas, nok mest kendt som ”The Sphere”, der har plads til op til 20.000 mennesker. Vi var også ude på en 3-timers helikoptertur, henover Hoover Dam og Grand Canyon."

Hvilket indtryk fik du af DEWALTS nye powershift produktserie?

”DEWALT POWERSHIFT er en serie af batteridrevne maskiner og betonværktøj med højtydende motorer og batterier. Deres design er godt gennemtænkt. Dog er Powershift produkterne til entreprenør- og anlægsbranchen ikke noget nyt i branchen - det er det for DEWALT. På det punkt er de et par år bagud sammenlignet med andre i branchen. Som el-værktøjsleverandør er det først nu, de er ved at have et lige så bredt sortiment som visse andre af deres konkurrenter. Derfor har jeg svært ved at forestille mig, at eksisterende kunder, der har deres faste værktøjsbrands, er klar på at bytte det ud med DEWALT. Men det kan være oplagt blandt kunder, der ønsker at skifte et brand ud og prøve noget nyt. 

DEWALTS forpligtelse til produkterne var til gengæld langt større, end jeg havde regnet med. Jeg har sjældent oplevet en leverandør være så glad for sine egne produkter, og jeg var imponeret over deres fokus på dette, uden at de på nogen måde nedgjorde de andre konkurrenter, der er stærke på markedet.”

Hvordan kan produktserien skabe værdi for 3Aktive?

”Messen har bl.a. givet os mulighed for at få indblik i, hvad der findes af produkter på verdensplan, som vi kan bruge, og vi kan opsøge og finde nye mulige leverandører til 3Aktive såvel som til Carl Ras. Det er vigtigt for os at være åbne over for nye muligheder og konstant følge med i udviklingen af branchen for at sikre, at vi forbliver på forkant med markedet.

DEWALTS nye Powershift produktserie er helt klart værd for os at overveje til vores sortiment pga. deres branche-specifikke design og høje kvalitet. Vi kender endnu ikke til priserne, men jeg er overbevist om, at DEWALT ikke vil skuffe, og at 3Aktive vil kunne levere kvalitetsprodukter til kunderne.”

Kan du anbefale Dewalts powershift produktserie til andre håndværkere?

”Jeg kan sagtens anbefale den nye powershift produktserie til entreprenører og anlægsgartnere, men et par af produkterne vil også kunne bruges af f.eks murere og installatører inden for rør- og ventilationsbranchen. Men jeg tror, det kan blive en lille udfordring for DEWALT at komme ordentligt ud på markedet med produktserien, inden for vores branche, da DEWALT ikke har haft den type produkter før og priserne kommer ikke til at ligge i den rigtige ende. Dog skal det siges at ”miljøvenlige” maskiner og værktøj sandsynligvis vil storme frem de næste par år pga. nye normer/forskrifter vedr. bæredygtigt byggeri i fremtiden.”

Carl Ras A/S
Mileparken 31
2730 Herlev
Herlev Kommune
Danmark
CVR nummer: DK70587114
P nummer: 1003175074

Kontaktperson

Carl Ras' Kundeservice
Kommunikationsansvarlig
+45 44 85 55 11 firmapost@carl-ras.dk

Send til en kollega

0.048