23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Vådrum kan være en vanskelig affære, men i Alfix’ PRO CLUB taler man om tingene – også de svære!

I marts og april måned inviterer danske Alfix professionelle i murerbranchen til deres årlige netværksarrangementer PRO CLUB, hvor videndeling og dialog om aktuelle temaer er på dagsordenen. I år er temaet vådrum med fokus på typiske svigt og skader. Udover Alfix’ egne eksperter deltager også vådrumsspecialist Palle Larsen, som er skønsmand og beskikket som byggesagkyndig.

Siden 2018 har den familieejede Kolding virksomhed Alfix gjort en ekstra indsats for at styrke murerfaget og give plads til den erfaringsudveksling, som man så i lande som Norge, men som i Danmark ikke var synlig. Med ambitionen om at nørde fagviden og give murerne mere ekspertise søsatte Alfix med teknisk projektleder Mikael Brockenhuss Noe i spidsen, netværket PRO CLUB, som hvert år turnerer rundt i landet. 

- Alfix er en dansk virksomhed med dybe rødder i murerfaget, og vi forstår vi de udfordringer, som murerne står overfor. Derfor gav det god mening, at vi påtog os opgaven og den rolle at klæde murerne på med opdateret viden og værktøjer til at udføre deres arbejde endnu bedre end de i forvejen gør, udtaler Mikael Brockenhuss Noe.

Støtte fra branchens eksperter

PRO CLUB-turnéen er udviklet til at give murere den nødvendige viden og færdighederne til at imødegå stigende dokumentationskrav og undgå typiske fejl i deres arbejde. Temaet for forårets PRO CLUB er vådrum og de svigt, som man typisk her identificerer. 

Syn- og skønsmand Palle Larsen, der er indehaver af PSL Rådgivende Ingeniørfirma ApS, deltager på forårets PRO CLUB.  Han vil fortælle om skønsmandens syn på skader, hyppige fejl, dårlige systemer og konflikter. Der vil være fokus på praktiske eksempler, typiske sager såvel som årsager.

- Min baggrund og mine mange års erfaringer giver mig forudsætningerne for at tale om vådrum og de problemer, der kan opstå ved renovering eller udførelse af nye badeværelser. Som skønsmand ser jeg mange svigt, og da jeg var tømrer, lavede jeg også selv svigt. Det var uvidenhed, og den skal vi prøve at komme til livs. Derfor har jeg sagt ja til at deltage i Alfix’ PRO CLUB, fortæller Palle Larsen og uddyber:

- Det er afgørende for murerfaget at blive opdateret både på materialer og teknikker. Alfix’ engagement i at uddanne og støtte murerne er en værdifuld ressource for branchen som helhed.

Palle Larsen er uddannet tømrer og diplomingeniør og har mange års erfaring som byggeteknisk konsulent i en byggeskadefond. Derudover har han blandt andet undervist ved SBI´s vådrumskurser.

Et fortroligt rum, hvor udvikling og dialog trives

Det er ofte banale fejl og teknikker, såsom at prime ordentligt og påføre vandtætning og tilbehørsdele i den rigtige rækkefølge, som giver skader, og det vil Palle Larsen og Mikael Brockenhuss Noe blandt andet komme ind på. Det gør de, fordi det kan være svært at tage snakken på byggepladsen eller i skurvognen.

Mikael er selv uddannet murer, efterfølgende bygningskonstruktør og har været hos Alfix i mere end ti år. Han oplever stadig, at der er områder, hvor han kommer til kort.

- Jeg ved ikke alt om alt inden for murerfaget – det er der ingen, der gør, men vi har alle erfaringer og viden, som vi kan dele og diskutere. Det er netop tanken bag PRO CLUB’en. Det er et fortroligt rum, hvor vi i fællesskab kan  spille hinanden bedre, forklarer Mikael Noe og runder af:

- Når jeg viser mine blinde vinkler på et område, så plejer det at have en afsmittende effekt på deltagerne. De tør åbne op og fortælle om det de, finder udfordrende – så giver det pludselig mening at mødes på denne måde.

PRO CLUB afholdes udvalgte dage fra den 7. marts til den 17. april på forskellige lokationer rundt om i landet. Læs mere på Alfix’ hjemmeside, hvor tilmelding også er mulig.

Alfix A/S
H.C. Ørsteds Vej 13
6000 Kolding
Kolding Kommune
Danmark
CVR nummer: DK76443815
P nummer: 1002490974

Kontaktperson

MKH
Mette Kehlet Høy
Marketing projektleder
mkh@alfix.dk

Send til en kollega

0.047