23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Kemp & Lauritzen har energirenoveret Region Sjællands sygehuse

Gennem et offentligt-privat samarbejde mellem Region Sjælland og Kemp & Lauritzen nedbringer Region Sjælland CO2-udledningen fra tre sygehuse med 131 tons om året. Besparelserne på el, vand og varme betaler projektet over cirka 20 år.

Mindre forbrug af el, varme, vand og mindre udledning af CO2 - det er de målbare resultater af et såkaldt ESCO-samarbejde mellem Region Sjælland, Siemens og Kemp & Lauritzen.

"Den grønne omstilling er en mærkesag for Region Sjælland, og vi ønsker at skabe grønne løsninger. Uden ESCO-samarbejdet ville det være næsten umuligt for os at opnå de resultater, som dette samarbejde har ført til," siger Bruno Jerup, formand for Region Sjællands udvalg for grøn omstilling, bæredygtighed og miljø.

Gennem de seneste fem år har Kemp & Lauritzen energirenoveret sygehusene i Næstved, Slagelse og Ringsted. Et projekt, der blandt andet omfatter, at sygehusene har fået 350 nye vinduer og omkring 8.000 nye energirigtige lamper, samt ny ventilation, der som en sidegevinst også har forbedret indeklimaet. Kemp & Lauritzens indsats i ESCO-projektet med Region Sjælland og de tre sygehuse fører til, at de sygehuse alene udleder 131 tons CO2 mindre årligt og bruger 5 millioner kroner mindre på energi om året.

"Region Sjælland har en målsætning om, at sygehusenes energiforbrug skal være nedbragt med 50 procent i 2035 sammenlignet med 2022, og det er vi rigtig glade for at kunne hjælpe dem med. For os er grøn omstilling lige præcis at energirenovere sygehuse, og det er vi rigtig stolte over at gøre sammen med Region Sjælland," siger Esben Leth Jacobsen, der er afdelingschef for ESCO i Kemp & Lauritzen.

Kemp & Lauritzen A/S
Roskildevej 12
2620 Albertslund
Albertslund Kommune
Danmark
CVR nummer: DK57471719
P nummer: 1003121702

Kontaktperson

KT
Karen Thure
Kommunikations og marketingschef
+45 22211014 KATH@kemp-lauritzen.dk

Send til en kollega

0.048