23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Gør træbyggeri nemmere

Dokumentationskravene i det moderne byggeri er stadig stigende. Som et resultat af dette har befæstigelsesleverandøren Simpson Strong-Tie udviklet en beregningssoftware samt veldokumenterede konstruktionsskruer, der gør byggeprocessen mindre kompliceret og mere effektiv.

Væksten i træbyggerier og byggeri med bærende trækonstruktioner er stigende i disse år i, hvor bestræbelserne på at skabe byggerier med mindre klimaaftryk er i fokus.

”Traditionelt set har praksis i Danmark været at søge en CLT-producent og ofte basere beregningerne på deres specifikationer. Desuden har de anbefalede samlingsteknikker fra rådgiverne ofte været inspireret af praksis i Centraleuropa, som traditionelt har domineret det europæiske CLT-marked,” fortæller Jacob Møldrup Hansen, Nordisk teknisk chef hos Simpson Strong-Tie A/S og fortsætter:

”Den store vækst på området og det faktum, at det ofte er meget svært at forudse alle detaljer, har givet enorme udfordringer med leverancerne. Den udfordring har vi ikke, fordi vi selv producerer lokalt og traditionelt haft store lagre og dermed har vi fuld kontrol over vores supply chain, hvilket betyder, at vi kan skrue op og ned i et helt andet tempo alt efter, hvad markedet efterspørger.”

Veldokumenterede konstruktionsskruer
Simpson Strong-Tie, der er en af verdens største leverandører af strukturelle byggeprodukter og velkendt fra hylderne i de danske byggemarkeder, sigter nu mod også at blive mere synlig hos rådgiverne i den danske byggebranche, hvor CLT-byggeriet stadig er forholdsvist nyt. Det betyder også, at ekspertviden på området er begrænset, og mange rådgivere har den opfattelse, at der faktisk ikke findes andre udbydere af skruer og beslag til CLT end "dem vi plejer at bruge".  

”Beslagene er afgørende i CLT-samlingerne, men valget af de rette konstruktionsskruer er lige så vigtigt. Det er en kompleks proces at skabe effektive konstruktionsskruer, og vores organisation har omfattende erfaring inden for udvikling og innovation på området. At producere pålidelige konstruktionsskruer kræver dybdegående forståelse af processerne for at sikre, at skruerne opfylder de nødvendige krav og egenskaber. Dette kræver know-how og en grundig kontrol af forsyningskæden. Vi har udviklet skruer med unik bæreevne, som vi kan dokumentere gennem vores ETA,” siger Jacob Møldrup Hansen.

Unikt beregningsprogram vælger de rette skruer
Simpson Strong-Ties Solid-Drive konstruktionsskruer er dem, som virksomheden oftest sælger til CLT-byggerier. Skruerne gør det lettere for ingeniører og montører at arbejde med bærende trækonstruktioner, og der er brugt meget tid på at lave en meget grundig dokumentation, som samtidig er gjort letforståelig.    

”Vores katalogmateriale er ret unikt. Det er applikationsdrevet og derfor enkelt og hurtigt at slå op i. Samlingen af trækonstruktioner kræver mange beregninger for at sikre valget af de rigtige skruer. Denne proces er normalt tidskrævende og besværlig, men vores beregningsprogram bag kataloget løser dette problem. Med vores Solid Wood beregningsprogram får man et direkte tabelopslag og kan nemt vælge den rette skrue,” slutter Jacob Møldrup Hansen.

Om Simpson Strong-Tie A/S

I mere end 60 år har Simpson Strong-Tie fokuseret på at skabe strukturelle produkter, der hjælper mennesker med at bygge mere sikre og stærkere hjem og bygninger. Som førende inden for forskning og teknologi til strukturelle systemer er Simpson Strong-Tie en af de største leverandører af strukturelle byggeprodukter i verden. Simpson Strong-Tie lægger vægt på at producere mest muligt lokalt, for at sikre tilgængeligheden af vores produkter samt at mindske miljøbelastningen forbundet med import. I Danmark produceres beslagene på vores produktionsanlæg i Boulstrup, tidligere kendt under navnet BMF Bygningsbeslag A/S.

Simpson Strong-Tie A/S
Hedegårdsvej 11, Boulstrup
8300 Odder
Odder Kommune
Danmark
CVR nummer: DK65653818
P nummer: 1002213704

Kontaktperson

LL

Send til en kollega

0.111