23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Frederiksborg Gymnasium

Rasmus Friis A/S styrker fremtidens læringsmiljø på Frederiksborg Gymnasium med grøn tilbygning

De studerende på Frederiksborg Gymnasium og HF kan efter sommerferien glæde sig over nye undervisnings- og mødelokaler, et nyrenoveret kantineområde og hyggelige, udendørs læringsmiljøer, når Rasmus Friis A/S afslutter spændende renoveringssag.

I projektet er der lagt vægt på bæredygtige løsninger, som bl.a. involverer opførselopførelse af trækonstruktion med facader i træ og brug af genbrugsmursten i den nye tilbygning.

I Rasmus Friis er vi startet året ud med en spændende renovering af Frederiksborg Gymnasium og HF, hvor vi netop har nedrevet den tidligere pedelbolig til fordel for en ny, moderne tre-etagers bygning, der skal rumme undervisningslokaler såvel som mødelokaler og studievejledning. Initiativet er en del af gymnasiets vision for en grønnere fremtid og skal ses som et symbol på deres engagement i den grønne omstilling.

”Vi har stor erfaring med renoveringssager inden for både bolig og erhverv og er rigtig glade for den tillid som Frederiksborg Gymnasium har vist os ifm. renoveringen af gymnasiet. Dette er den første af forhåbentlig mange sager inden for uddannelsesområdet, som for os er både spændende og meningsfuldt at arbejde med. Det er fantastisk at kunne være med til at skabe øget trivsel, nye rum og inspirerende læringsmiljøer til vores unge mennesker”, udtaler Søren Laubjerg Daugaard, COO i Rasmus Friis.

Projektet tilpasses eksisterende bygninger
Renoveringen inkluderer ud over tilbygningen en omfattende omdannelse af ”Vinterhaven” til brug for udvidelse af kantinen og med tilføjelse af et udvendigt trappetårn for direkte adgang til tagterrassen, som udvides med to væksthuse og udendørs undervisningsfaciliteter.

Gymnasiets bygninger fra 50erne er i lokalplanen nævnt som “bevarende”, og det er et væsentligt element i renoveringssagen at tilpasse projektet til de eksisterende bygninger, men samtidig vedstå, at der er tale om en moderne tilføjelse.

Den nye tilbygning forventes at stå klar til brug i september 2024.

Fakta:

 • Bygherre: Frederiksborg Gymnasium & HF
 • Hovedentreprenør: Rasmus Friis A/S
 • Arkitekt: House Arkitekter
 • Ingeniør: Kalmar ApS
 • Teknisk ingeniør: Acting bygherrerådgivning ApS
 • Landskabsarkitekt: House Arkitekter
 • Projekteringsledelse: House Arkitekter
 • Første spadestik: efteråret 2023
 • Aflevering: Q3 2024
 • 400 m2 pedelbolig og 250 m2 tagterrasse
 • Opføres som nybyg på eksisterende konstruktioner

Projektet bygges med en bæredygtig tankegang, hvor hovedparten af de bærende konstruktioner er udført i træ og skal fungere som galionsfigur for grønt byggeri i det offentlige.
 
 
 

Rasmus Friis
Rentemestervej 14
2400 København NV
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK21518689
P nummer: 1004989921

Kontaktperson

PNF
Projektchef Niels Fernstrøm
nfe@rasmusfriis.dk

Send til en kollega

0.047