23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Børnehuset Akeleje

Rasmus Friis sikrer totalentreprisen på nyt projekt – denne gang i børnehøjde

Vi bygger fremtidens institutioner med børnene i fokus. Børnehuset Akeleje vil danne ramme for dagligdagen blandt vuggestue- og børnehavebørn samt dygtige pædagoger, der allerede i starten af 2026 kan byde børn og forældre varmt velkommen i moderne og inspirerende omgivelser.

I Rasmus Friis er vi stolte over at have fået tildelt den spændende opgave at bringe børnehuset Akeleje til live i Jyllinge, Roskilde Kommune. I et samarbejde med JJW Arkitekter og Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma skal Rasmus Friis stå for opførelsen af en splinterny daginstitution, der kombinerer vuggestue og børnehave med plads til leg, natur og kreative udfoldelser.

At bygge i børnehøjde stiller helt nye krav til Rasmus Friis, og vi ser frem til at samarbejde med Roskilde Kommune samt bygherrerådgiver Artelia Danmark om det spændende projekt. Det er et nyt marked for os, som vi glæder os til at indtage og dygtiggøre os indenfor. Heldigvis har vi gode samarbejdspartnere i ryggen, og med fælles indsats vil projektet tage form.

Fremtidens institutioner

Projektet skal skabe trygge, dannende og inspirerende læringsmiljøer for de kommende generationer, der skal tilbringe størstedelen af deres vågne timer i det nye børnehus. Børnehuset og dets udendørs arealer skal indbyde til leg og læring og samtidig fungere som arbejdsplads for pædagogerne. Praktik, æstetik og kreative læringsmiljøer skal gerne gå op i en højere enhed.

Om projektet skriver Roskilde Kommune: “Institutionen skal tale ind i det aktuelle behov for at nedbringe CO2 -aftrykket i byggeriet. Herudover ønskes det, at projektet viser kvaliteten ved et æstetisk stille, velproportioneret og byggeteknisk enkelt byggeri, og hvor konstruktiv beskyttelse vha. geometriske foranstaltninger anvendes til at hindre skader og minimere vedligeholdelsesbehovet på bygningen”.

Der er altså tårnhøje forventninger til opførelsen af Jyllinges nye daginstitution: “Vi glæder os til at føre Roskilde Kommunes visioner for det nye børnehus ud i livet. Vi ser frem til at kaste os over det ambitiøse projekt – og de spændende æstetiske og tekniske udfordringer” udtaler COO i Rasmus Friis, Søren Laubjerg Daugaard.

Byggeri med omtanke

Fremtidens institutioner og nybyg stiller generelt krav til bæredygtigt byggeri og materialevalg, hvilket vi i Rasmus Friis anser som en af vores vigtigste opgaver at løse. Derfor glæder det os, at Roskilde Kommune har samme ambition, hvad angår vores grønne aftryk.

For at nedbringe CO2-aftrykket fra bygningen vil den overordnede konstruktion blive opført i lette trækonstruktioner. Samtidig vil valg af materialer, udover at understøtte kravet om CO2, sikre et sundt og godt indeklima. Det betyder blandt andet, at vi stiller krav om indeklimamærkede materialer. Ligeledes går vi ind for at sikre en god jordbalance på grunden, hvorfor overskydende jord fra gravearbejdet genanvendes til jordhøje på legepladsen, hvor børnene kan tumle og brænde energi af.

Faciliteter i børneperspektiv

Børnene kan se frem til at boltre sig på hele 5.500 m2 grund. Dette omfatter en kombineret børnehave, vuggestue og fællesrum – og plads til masser af udendørs leg på grundens store legeplads. Byggeriet og dets faciliteter vil tage udgangspunkt i børnenes perspektiv. Det betyder, at vinduer, håndvaske, borde og skillevægge placeres i børnehøjde samt overraskende detaljer såsom kighuller mellem væggene og indbyggede hulrum. Små tiltag der, ifølge Roskilde Kommunes Visions- og Funktionsprogram for Børnehuset Akeleje, understøtter børnenes skaberevne, fantasi, leg og kreativitet. Akeleje er klar til at tage imod børn, pædagoger og forældre, når byggeriet står færdigt i februar 2026.

 

Rasmus Friis
Rentemestervej 14
2400 København NV
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK21518689
P nummer: 1004989921

Kontaktperson

PCD
Projektchef Christian Damm
chd@rasmusfriis.dk

Send til en kollega

0.047