23948sdkhjf
Del siden
Annonce

En cirkulær løsning kan godt være firkantet

Lang levetid, energieffektive og genanvendelige – bliv klogere på Expandias skolemoduler, når Building Green slår dørene op i Aarhus

Expandia er igen på plads til Building Green i Aarhus Congress Center den 10. og 11. april. Virksomheden er en af Nordens førende moduludlejere og har i snart et årti arbejdet systematisk med at mindske miljøpåvirkningen i hele værdikæden.

– Vi bliver hele tiden klogere og finder nye, smartere og mere miljøvenlige måder at gøre tingene på. Vores moduler kan bruges igen og igen i op til 30 år, men hvad gør vi for eksempel, når lokalerne er helt udtjente og ikke kan udlejes længere, siger Torben Færch, adm. direktør i Expandia Moduler A/S.

Et helt nyt liv

– Rammen i vores moduler er lavet af 8,4 m3 træ, som sagtens kan genanvendes. For et par år siden indgik vi et samarbejde med en svensk fabrik, som bearbejder rammerne og bruger dem i produktionen af mindre træboliger. Så et gammelt skolemodul kan for eksempel blive til et nyt sommerhus, forklarer Torben Færch.

Bare det første år blev mere end 100 udtjente moduler solgt videre. Det betyder, at størstedelen af materialerne kan få endnu længere levetid, og Expandia kan løbende modernisere og udvide modulflåden, så komfort og miljø bliver ved med at gå hånd i hånd.

LÆS OGSÅ: FRA BOLDBANE TIL MODULBYGGERI – KOM MED INDENFOR

All-in på energi!

Undersøgelser fra Realdania viser, at der i over halvdelen af landets klasselokaler er for meget CO2, og at skolernes indeklima ikke er blevet forbedret siden 2009. Netop det sunde indeklima har været et omdrejningspunkt i udviklingen af Expandias moduler til børnehave og skole.

– Vi er gået all-in på energieffektivitet. Med god isolering i vægge, lofter og gulve, LED-armaturer, specialudviklede ventilationsanlæg og luft til luft-opvarmning. Det kan godt være, at modulerne er midlertidige, men de er mindst lige så rare, sunde og energieffektive som permanente lokaler, siger Torben Færch.

LÆS OGSÅ: HISTORISK SKOLE GENHUSES I NÆSTEN 1.500 M2 MODULER

Grib de grønne frugter

Hvert år udgiver Expandia en miljørapport, hvor moduludlejeren sætter ord og tal på deres miljøindsats. Det handler om at gribe både de lavt- og højthængende grønne frugter, fortæller Torben Færch og fremhæver et par af de nye tiltag:

– Selvom vores moduler er bygget af gode og robuste materialer, er vi nødt til at renovere dem løbende, så lokalerne hele tiden holder den høje standard. Og i år har vi skruet endnu højere op for kvaliteten, så alle materialer i vores nyproduktion har en levetid på minimum 15 år.

– Vi arbejder også målrettet på at øge sorteringsgraden af affald ved produktion og renovering. Her er vi gået fra omkring 40-50 % til 77 % ved for eksempel at øge antallet af fraktioner og returnere spildmateriale til genanvendelse hos producenterne. Vores oprindelige mål var 80 %, men hvorfor stoppe der, siger Torben Færch med et smil.

LÆS MERE: SKOLEMODULER FRA EXPANDIA – HURTIGT, ENKELT OG ØKONOMISK!

Expandia Moduler A/S
Munkegårdsvej 32
3490 Kvistgård
Helsingør Kommune
Danmark
CVR nummer: DK35636153
P nummer: 1019033763

Kontaktperson

Send til en kollega

0.047