23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Ikke plads til fortolkninger

Der er forskel på, hvad svendeprøvekommissionerne landet over lægger vægt på, når de bedømmer svendeprøverne. Det skal ændres.

Det er svært med en debat om uddannelse; alle har stået i lære, alle har gået på teknisk skole/erhvervsskole, og alle har været til svendeprøve – ergo, har alle en holdning til, hvad der fungerer bedst. 

Ikke desto mindre skulle medlemmerne af de lokale uddannelsesudvalg diskutere og prøve at finde en model for svendeprøven eller mere præcist finde en fælles holdning til, hvordan de lokale svendeprøvekommissioner vurderer svendeprøvestykkerne. 

- Da jeg tiltrådte i Malerfagets Faglige Fællesudvalg i november 2022 gik det op for mig, at gennemsnitskarakteren for svendeprøver svingede voldsomt fra skole til skole. Skulle der virkelig være så stor forskel på, hvad man lært under uddannelsen? 

- Og det til trods for, at vi i 2018 fik en ny model for svendeprøven, hvor vi groft forenklet gik fra egne fortolkninger af, hvad der var godt eller dårligt malearbejde over til en model, hvor det var 10 

Læs artiklen Svendeprøve: Ikke plads til fortolkninger i Danske Malermestre nr. 3 

Foto Alex Tran

Danske Malermestre
Islands Brygge 26, 5.
2300 København S
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK61834710
P nummer: 1003147310

Kontaktperson

Annika Ipsen
Kommunikationsansvarlig
+45 61779770 aip@malermestre.dk

Send til en kollega

0.046