23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Nu moderniseres de almene boliger i Stationsparken 1

Kommer man forbi Arbejdernes Boligselskabs afdeling 1 i Gladsaxe her i foråret 2024, vil man bemærke, at en af foreningens otte boligblokke er grundigt indpakket i stilladser og presenning. Den omfattende modernisering og energirenovering af 327 almene boliger, som Skou Gruppen står for, er allerede godt i gang. Projektet forventes at vare de kommende to år.

På hver boligblok påbegyndes arbejdet med nedrivning og asbestsanering af taget. Dette foregår på en blok ad gangen, hvorefter håndværkerne kan begynde at etablere en ny tagkonstruktion samt ventilationsløsninger og gå videre med isolering og modernisering af boligerne både indenfor og udenfor i en løbende proces.

”Vi starter på hver af de otte blokke med at fjerne det gamle pladetag og asbesttag, hvilket tager fem til seks uger for hver blok,” forklarer projektleder Claus Søndergaard fra Skou Gruppen.

”Når vi er færdige med asbestarbejdet på en boligblok, fortsætter de særligt uddannede asbestarbejdere til den næste blok. Samtidig begynder vi udskiftningen af vinduer og altandøre på den første boligblok, og vi etablerer den nye tagkonstruktion, efterisolering og ventilation,” fortsætter Claus Søndergaard.

Modernisering og energirenovering

Det gamle asbest- og pladetag erstattes af et nyt skiffertag, og under dette etableres forbedret isolering samt helt nye ventilationsanlæg. Bygningerne efterisoleres også mellem stueetager og kældre samt på gavle, mellembygninger og brystninger.

De eksisterende plastvinduer og altandøre udskiftes med nye, moderne og energieffektive vinduer og døre, hvor de udvendige rammer er af aluminium og de indvendige af træ.

”Det er en stor fornøjelse for vores tømrere at udskifte de gamle terrassedøre og plastvinduer med nye, moderne og gedigne vinduer og døre. Sammen med det nye skiffertag vil disse forbedringer virkelig pynte på byggeriet,” siger Claus Søndergaard.

En tiltrængt opgradering

Stationsparken 1 blev oprindeligt opført i løbet af 1950'erne, og de nuværende vinduer, altandøre og tage trænger til en udskiftning. Derudover er det primære mål med den omfattende renovering at forbedre lejeboligernes indeklima og varmeøkonomi, så de bliver mere tidssvarende:

”Ud over at de otte boligblokke får en tiltrængt udvendig vedligeholdelse, vil hver enkelt af de 327 lejligheder også blive udstyret med ventilation, nye emhætter og nye radiatorer. Det betyder, at lejerne kan se frem til et markant bedre indeklima og et reduceret varmeforbrug,” siger Claus Søndergaard.

Byggestyring og beboerinformation

Skou Gruppen gennemfører hele renoveringen etapevis, mens lejlighederne er beboede, hvilket stiller store krav til planlægningen og udførelsen af arbejdet.

På byggepladsens kontor har Claus Søndergaard hjælp fra tre til fire kolleger til at styre projektet og koordinere de mange håndværkere, der arbejder på projektet sammen med Skou Gruppens egne tømrere:

”Vores byggeledelse tager alle de hensyn til lejerne, som de kan, og de gør en stor indsats for løbende at informere beboerne om processen. Erfaringen viser, at beboerinformation er meget vigtig i sådanne projekter,” siger Skou Gruppens administrerende direktør Martin Skou Heidemann.

Skou Gruppen A/S
Kærvej 34
2970 Hørsholm
Hørsholm Kommune
Danmark
CVR nummer: DK26654653
P nummer: 1002020845

Kontaktperson

Martin Skou Heidemann
Adm. direktør, Partner
+45 28358015 ms@skougruppen.dk

Send til en kollega

0.063