23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Øg effektiviteten i mindre byggeprojekter

En solskinsdag satte vi projektleder ved Campus Service på DTU, Rasmus Biener de Taeje, i stævne og bad ham fortælle om det projekt, han som bygherre havde igangsat og gennemført med Marianne Bjørnkjær Nielsen fra Molt Wengel som sin juridiske rådgiver.

DTU har i mange år arbejdet tæt sammen med Molt Wengel, hvor Mariannes kollega Anders Jost Buch flere gange har bistået DTU med at udbyde og gennemføre større byggeprojekter under konceptet Integreret Byggeri. Denne gang var projektet langt mindre, og Rasmus udfordrede Marianne på at gennemføre en ‘skrabet udgave’ af konceptet for Integreret Byggeri. Projektet blev dermed gennemført som et ‘Inddragende Byggeri’. 

Ønsket om endnu et effektivt byggeprojekt på DTU

Rasmus stod over for et mindre projekt med tre laboratorier og et nyt ventilationsanlæg, der skulle opføres på kort tid – samtidig med at bygningen fortsat var i drift. Dén udfordring kaldte på et effektivt byggeprojekt – med en kort tidsramme; men stadig i ordentlig kvalitet. Marianne blev bedt om at se på processen fra Integreret Byggeri og skrælle alt, hvad der kunne undværes af processen fra, så kun de helt essentielle dele af konceptet var tilbage.

Fælles rammer fra start styrker bygbarhed

Tidlig inddragelse af entreprenøren i projekteringsfasen er en af de centrale dele ved både Inddragende Byggeri og Integreret Byggeri. Det var derfor også en vigtig del af det samarbejde, der på få uger blev skabt for det nye byggeprojekt på DTU. Hermed var alle parter med til at skabe projektet og dele central viden for det kommende projekt – helt fra den spæde begyndelse.

Rasmus fortæller om teamfokus i Inddragende Byggeri:

”Det kræver, man investerer i det. Du skal starte med at anerkende, at du skal samle et team, der skal bygge det her projekt. Samler man et team, der fungerer godt, vil man kunne bringe hinandens kompetencer i spil og dermed bl.a. mindske antallet af misforståelser, der ender i ekstrakrav, undgå uforudsete ændringer, sikre budgettet og samtidig tidsoptimere – det vil sige komme i mål inden for tiden med bedst kvalitet til budgettet”.

Af samme grund besluttede teamet at holde en ‘ryste-sammen-dag’, hvor de sikrede sig, at alle parter i projektet mødtes. Derudover stillede Rasmus et krav om, at alle fra teamet sad samlet på et projektkontor i flere dage igennem hele forløbet for at sikre det fælles fundament af viden.

Projektet byggede på, at alle parter havde en fælles retning og vidensdeling, samt at alle tog et fælles ansvar for projektet. Dette fundament mindskede risikoen for konflikter og var med til at sikre ærlighed om tidsplan og budget. Samtidig gav det parterne et incitament til at bidrage – og som Rasmus udtrykker det:

”Jeg vil som bygherre helst have et budget og tidsplan, alle parter i projektet tror på fra start”.

Læs videre og få nøglen til succes i netop dette byggeprojekt.

Molt Wengel Advokatpartnerselskab
Dampfærgevej 27-29, 4. sal
2100 København Ø
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK29629927

Kontaktperson

MBN
Marianne Bjørnkjær Nielsen
Advokat
+45 31469737 mbn@mowe.dk

Send til en kollega

0.047