23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Bygningsejere tjekker brandsikkerhed efter storbrand!

Entreprenør og tømrervirksomhed Viggo Pedersen & Søn A/S i Rødovre har specialiseret sig i ombygning og renovering af ejendomme.

For øjeblikket arbejder Viggo Pedersen & Søn blandt andet med at renovere ti opgange i en ejerforening i Birkerød. Bygningernes loft bliver brandsikret, og samtidig får ejerforeningen nyt tag, nye vinduer, tagrender, sternplader med mere.

- Ejerforeningen har fået foretaget en gennemgang af bygningerne og fundet ud af, at der ikke var brandsektionering af lofterne. Så hvis det brændte, ville ilden kunne brede sig, fortæller direktør Martin Mortensen, der er indehaver af Viggo Pedersen & Søn A/S.

Større fokus på brandsikring
Viggo Pedersen & Søn oplever, at der er kommet større fokus på brandsikring af etageejendomme efter storbranden i Vanløse tilbage i marts 2022. Branden var en af de største i nyere tid og kostede 130 familier deres hjem. Den kunne imidlertid have været begrænset til få opgange, hvis der ikke havde manglet brandmæssig adskillelse på loftet.

- For år tilbage havde entreprenører og rådgivere mindre fokus på brandsikring, og der blev i nogle tilfælde sjusket med brandsektioneringen. Men efter branden i Vanløse har mange valgt at få tjekket brandsikkerheden, og det har ejerforeningen i Birkerød så også valgt, siger indehaveren af Viggo Pedersen & Søn A/S.

Brandvægge
Viggo Pedersen & Søn har hovedentreprisen med renoveringen af Ejerforeningen Lyngparken i Birkerød.

- Vi har åbnet op i taget og muret brandvægge op med mursten og porebeton. Vi murer med mursten de steder, hvor brandadskillelserne går op over taget og med porebeton, hvor brandvæggene ikke har skulle gå gennem taget.

Ejerforeningen valgte i forbindelse med brandsikringen også at få efterisoleret loftet, skiftet tagpap, sternplader og tagrender, og lejlighedernes gamle vinduer i plastik bliver udskiftet med energivenlige vinduer.

Ejerforeningens rådgiver har i hele forløbet været tryg ved Viggo Pedersen & Søns professionelle tilgang til opgaven.

- Da foreningens økonomi blev udfordret af en masse uforudset som fx asbest og råd, tog de også et stort ansvar og påtog sig en stor del af bygherres risiko for, at foreningens samlede budget ikke blev overskredet, siger Johannes Beldring Hansen fra JB Byggerådgivning.

Renovering kræver evne til omstilling
Viggo Pedersen & Søn har specialiseret sig i renovering og ombygning, og hovedentreprisen på opgaven i Ejerforeningen Lyngparken er blot én af mange af slagsen.

Virksomheden udfører mange renoveringsopgaver af blandt andet klimaskærmen for især ejer- og andelsboligforeninger. Renovering kræver en anden tilgang end nybyggeri.

- Når du renoverer, så ved du oftest ikke, hvad du støder på, når du først får åbnet op i en bygning. Så du skal være god til at løse de problemer, der dukker op, og du skal stadig kunne give sagen et ordentlig flow, selv om du ikke skal lave det, du først troede.

- Derfor er det nødvendigt at være meget agil og fleksibel i processen, og du skal være omstillingsparat i arbejdsgangen og kunne se ændringer som udfordringer og ikke som problemer, forklarer Martin Mortensen.

Kendskab til gammel byggeskik
Samtidig kræver renovering og ombygning stor viden om tidligere tiders byggeskik.

- Når du bygger nyt ind i noget gammelt, så skal du have det til at hænge sammen med respekt for den gamle byggeskik, men også så det kommer til at hænge sammen med nutidens byggeskik, forklarer Martin Mortensen.

- Vi er ved renovering ofte tilbage i det traditionelle håndværk, og det kræver alsidighed hos svendene, siger Martin Mortensen.

Viggo Pedersen & Søn A/S Byggeentreprise
Valhøjs Allé 154
2610 Rødovre
Rødovre Kommune
Danmark
CVR nummer: DK16939978
P nummer: 1001189016

Kontaktperson

Martin Mortensen
Direktør
+45 53535333 martin@vps.dk

Send til en kollega

0.08