23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Frøslev Træ satser massivt på lynlevering af ThermoWood

Kemifrie byggematerialer vinder større og større territorium til trods for et generelt fald i salget af byggematerialer. Det mærker man hos træproducenten Frøslev Træ, som oplever så stor efterspørgsel på virksomhedens såkaldte ThermoWood®, at man nu investerer kraftigt på egenproduktion og har produceret de første 15.000 kubikmeter ThermoWood® på egne anlæg.

Frøslev Træ, der er en af Danmarks største træproducenter, har de seneste år oplevet stor efterspørgsel på det mere miljørigtige produkt ThermoWood, som er Svanemærket og udelukkende behandlet med høj varme og vanddamp. Efterspørgslen på det kemifrie træ har fået træproducenten til at investere massivt i egenproduktion og således gøre produktet til et af virksomhedens absolutte kerneområder. I den forbindelse vil Frøslev Træ have Danmarks største lager af ThermoWood.

- Vi har de seneste år oplevet en massiv efterspørgsel på vores ThermoWood. Det er et af vores nøgleprodukter, som på bare få år er steget eksplosivt i omsætning. Vi vil og skal have Danmarks største ThermoWood-varelager, så vi hele tiden kan sikre en hurtig leveringstid og imødekomme både små og store byggeprojekter, siger Martin L. Petersen, der er administrerende direktør i Frøslev Træ. 

For at kunne følge med den høje efterspørgsel på produktet har Frøslev Træ i de seneste år investeret i to ThermoWood-anlæg, så virksomheden selv kan producere træet på fabrikken i Sønderjylland. Frøslev Træ har indtil nu produceret og leveret 15.000 kubikmeter ThermoWood:

- Der skyder mange byggerier med ThermoWood op i hele landet. Her er det afgørende, at vi selv producerer ThermoWood-produkterne, da vi har ”hands on” med produktionen og dermed bedre kan forpligte os til projekter igennem vores gode forhandlere. Derudover kan vi tilbyde vores kunder større volumener og korte leveringstider, da vi selv foretager hele forarbejdningen – fra træet kommer til Frøslev som ubehandlede brædder til det profilerede slutprodukt, fortæller Martin L. Petersen og supplerer: 

- Det er helt tydeligt, at der er en stigende efterspørgsel på mere miljørigtige byggematerialer som eksempelvis Svanemærket ThermoWood uden kemi blandt andet som følge af byggeriets grønne omstilling. Det vil vi støtte op om ved at sikre en kort leveringstid på de produkter, som er et bedre valg for miljøet.

Foruden mange private terrasser og facader er Frøslev Træs ThermoWood blandt andet benyttet på flere store byggeprojekter i Danmark. Heriblandt Nyt Hospital Nordsjælland, som opføres i Hillerød og beklædes med 50.000 meter ThermoWood-trælameller. 

Eneste certificeret producent i Danmark
ThermoWood er et registreret varemærke og kan kun produceres af medlemmerne af International ThermoWood Association. Frøslev Træ er på nuværende tidspunkt den eneste certificerede producent i Danmark og producerer træet under varemærket Frøslev Embla ThermoWood.

- Som medlem af International ThermoWood Association mener vi, at vi har en forpligtigelse til at investere i den fortsatte udvikling af ThermoWood. På nuværende tidspunkt har vi et dusin varenumre i mange længder, der er færdigproduceret og altid er på lager – herunder hurtigløberne på terrassebrædder samt de mest populære facadeprofiler i TGU, Klink og Lamelprofiler, afslutter Martin L. Petersen.

Frøslev Træ har fået udarbejdet en produktspecifik EPD på Frøslev Embla ThermoWood, hvilket blandt andet er med til at lette LCA-beregningerne i de store projektbyggerier.

Frøslev Træ A/S
Jens P. L. Petersens Vej 1, Frøslev
6330 Padborg
Aabenraa Kommune
Danmark
CVR nummer: DK14248331
P nummer: 1000706812

Kontaktperson

DA
Dorrit Andersen
Marketingkoordinator
+45 27523736 doa@froeslev.dk

Send til en kollega

0.031