23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Lærlinge får en reel chance

Selv med generation Z kommer man langt i virksomheden med en lærlinge-og mentorordning, er erfaringen i et københavnsk malerfirma. 

Inden fusionen af Malerfirmaet Sv. Fischer og Malerfirmaet Hvidtfeldt & Hansen blev slået sammen i oktober 2022 sad Kenneth Fischer og Lars Antczak Johansen og talte om, at lærlingene slet ikke levede op til de forventninger, de havde. Men de blev også enige om, at de ikke skulle være så ”generationsfede”, at de ikke kiggede indad. Og de spurgte sig selv: Giver vi dem en reel chance for at få smag for malerfaget? 

- Efter samtalen med Lars kom jeg med idéen om en mentor og lærling, der skal kobles sammen de første tre måneder i prøvetiden. Og det afprøvede vi med vores malersvend Malene, som blev den første mentor i ordningen. 

- Men på denne måde kan malerfirmaet danne sig et godt billede af om lærlingen interesserer sig for malerfaget, om vedkommende passer ind i firmaet og om han eller hun er glad for det, de laver, fortæller Kenneth Fischer fra Malerfirmaet Sv. Fischer, Hvidtfeldt & Hansen, der nu i tre til fire år har kørt med ordningen, hvor nye lærlinge og en svend kobles sammen. 

Idéen er, at de unge mennesker er med en svend ude, så de lærer kulturen i virksomheden at kende. Hvad gør vi her? Hvad må vi her? De skal for eksempel se ordentlige ud, tage malerfaget alvorligt og være professionelle. Det ligger i hele mentorordningen, at der skal være respekt om malerfaget. Lærlingen har en, de kan gå til, som kan få dem til at blomstre fagligt – og som kan præsentere dem for de øvrige ansatte i virksomheden, som tæller 60 svende, lærlinge og administrativt personale. Heraf er der otte lærlinge.

Læs artiklen Lærlinge får en reel chance i Danske Malermestre nr. 3 

Foto Søren Hytting

Danske Malermestre
Islands Brygge 26, 5.
2300 København S
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK61834710
P nummer: 1003147310

Kontaktperson

Annika Ipsen
Kommunikationsansvarlig
+45 61779770 aip@malermestre.dk

Send til en kollega

0.047