23948sdkhjf
Del siden
Annonce

BIM-objekter fra IBF – Digital beton til tiden

Nu kan alle Archicad-brugere indarbejde BIM-objekter af IBF´s støttemure, indgangspartiskåle og andre relevante betonprodukter direkte i deres BIM-modeller.

Siden 1960 har IBF været en af pionerende indenfor bygge- og anlægsbranchen, og er i dag en af de største og foretrukne betonleverandører. Resultaterne af årtiers samarbejde mellem IBF og landets landskabsarkitekter, arkitekter, rådgivere taler for sig selv i de mange spændende projekter. 

Gennem produktudvikling og energioptimering arbejder IBF fokuseret på at understøtte bygge- og anlægsbranchens reduktionsmål. IBF er ’Beton til Tiden’ og tiden kalder på digitale løsninger, der bidrager til effektivt og mindre udledende byggeri – og BIM skal klart bidrage til bygge- og anlægsbranchens digitale omstilling.  

Landskabsarkitekter efterspørger BIM-objekter 

Som den eneste danske betonleverandør har IBF fået produceret BIM-objekter til Archicad af et udvalg af deres produkter. 

Bent Bredland Bendtzen er salgschef hos IBF og fortæller hvordan en kundehenvendelse blev startskuddet for udviklingen af BIM-objekterne. 

"Vi kommer en del ude hos landskabsarkitekterne, som løbende fortæller os, at de har et behov for at trække vores produkter ind i deres tegneprogram,” indleder Bent Bredland Bendtzen,

”Det var faktisk en direkte opfordring fra en kunde, som satte os i kontakt med GRAPHISOFT Center Danmark, der har hjulpet os med at udvikle BIM-objekterne. Vi er stolte af at være den første danske betonleverandør, som har BIM-objekter til Archicad. Vi håber initiativet vil blive modtaget positivt.”

LÆS OGSÅ: LYTT Digitaliserer Nye Læringslandskaber

Digitale støttemure, der kan indarbejdes direkte i BIM-modellen 

Især støttemure er et centralt element i mange landskabsprojekter, og IBF´s Parkline er en minimalistisk støttemur med et enkelt og stramt udseende udført i vådstøbt beton, som i modsætning til traditionel tørstøbt beton har en helt glat overflade. 

Derfor kontaktede betonproducenten i første omgang GRAPHISOFT Center Danmark for at få udviklet et BIM-objekt af støttemuren fra deres Parkline-serie. 

I dialogen med GRAPHISOFT Center Danmark valgte IBF hurtigt at udvide antallet af BIM-objekter, så der i samme ombæring – udover støttemurerne – også blev udviklet BIM-objekter af IBF´s øvrige sortiment af Støttemure (2B murelementer, SF støttemur, Danblokke, Euroblokke, Easyblokke, Skala Murblokke) samt Sokkelkantsten, Afvandingskantsten og Polymerproduktet indgangspartiskåle, som anvendes til niveaufri adgang.

Parametriske og konfigurerbare BIM-objekter

IBFs BIM-objekter er udviklet i samarbejde med GRAPHISOFT Center Danmark og ArchiRADAR, der også har produceret BIM-objekter for blandt andre SolarLab, NJORD og Lindab. BIM-objekterne er parametriske og konfigurerbare, hvilket betyder at landskabsarkitekter, arkitekter og andre Archicad-brugere kan indarbejde IBFs produkter direkte i deres BIM-modeller allerede i de helt tidlige faser, hvorved sandsynligheden for at de også bliver en del af det færdige projekt øges. 

Del af den danske lokalisering og til download fra IBFs hjemmeside

IBF´s BIM-objekter til Archicad er en del af den danske lokalisering til Archicad og kan derudover downloades fra IBFs hjemmeside.   

GRAPHISOFT Center Danmark
Rentemestervej 62
2400 København NV
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK40824057
P nummer: 1025084957

Kontaktperson

Thomas Graabæk
Arkitekt - Indehaver
+45 26285306 tg@formfaktor.dk

Send til en kollega

0.048