23948sdkhjf
Del siden
Annonce

En Svanemærket og ubehandlet træfacade er billigere, end du tror – også i det lange løb

Det smukke ThermoWood® fra Södra er facadetræ, der kan stå ubehandlet og ikke kræver løbende vedligeholdelse. Det er sundt for økonomien - og det er sundt for naturen, klimaet og samfundet. Få hele historien her. 

Svanemærkethttps://sodra.dk/Thermowood fra Södra er ubehandlet facadetræ af høj kvalitet. Det er 100 % PEFC certificeret og har rødder i svensk bæredygtig skovdrift. Træet er yderst modstandsdygtigt over for det barske og fugtige klima i Danmark, og det skyldes den særlige forarbejdning, hvor træet varmes op til minimum 212°C under stort damptryk. Processen nedbryder den fugtsugende hemicellulose, som svampe og bakterier lever af, og derfor kan træet stå ubehandlet.  

- Vores ThermoWood® er et yderst miljøvenligt valg, fordi træet hverken kræver løbende overfladebehandling eller miljøskadelig kemi for at kunne modstå regn og slud. Det er en patenteret proces, så vi er certificerede og godkendt af ITWA, der fører tilsyn med, at vi lever op til de høje krav og standarder til kvaliteten i ThermoWood®, fortæller Michael Phillipsen fra Södra.

Et stærkt økonomisk alternativ
Udover de åbenlyse miljømæssige fordele ved at bygge med Svanemærket og 100 % PEFC certificeret træ, så er Södras ThermoWood® samtidig et interessant økonomisk alternativ til de mere eksotiske træsorter.  

- ThermoWood® er formstabilt og varighedsklasse 2, hvilket er samme klasse som klassiske arter som cedertræ og eg. Prisen på ThermoWood® er bare mere gunstig, og det er jo interessant for byggeomkostningerne. Derudover behøver ejeren ikke at afsætte store beløb til vedligeholdelse på driftsbudgettet, og det ved vi, at mange bygherrer er glade for, siger Michael Phillipsen. 

Mange profiler, der alle patinerer smukt
En træfacade i ThermoWood® udmærker sig ikke mindst ved at give byggeriet karakter og et levende og dynamisk udtryk. Først med en mørk farve, der minder om det mere eksklusive cedertræ, som så patinerer til en smuk, sølvgrå nuance. ThermoWood® kan leveres i mange standardprofiler, og er der særlige ønsker, kan Södra specialproducere profilerne.  

Brandimprægneret med vejrbestandig C260 Xteriør
ThermoWood® kan leveres brandimprægneret med C260 Xteriør, der er et vejrbestandigt brandimprægneringsmiddel, som ikke udvaskes af fugt og nedbør. Brandimprægneret ThermoWood® er ikke Svanemærket.

Vil du vide mere?
Du kan læse mere om vores ThermoWood®. Herfinder også inspiration fra de mange dygtige arkitekter og fremsynede bygherrer der har valgt ThermoWood® som facadebeklædning. Du er velkommen til at kontakte Michael Philipsen på michael.philipsen@sodra.com  eller telefon 4848 8200. Du kan læse mere om ThermoWood® på vores website.

 

Södra Wood A/S
Frydenborgvej 27 N,
3400 Hillerød
Hillerød Kommune
Danmark
CVR nummer: DK73496314

Kontaktperson

Send til en kollega

0.063