23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Robotter og vilde enge

Anlægsgartner OKNygaard er ved at færdiggøre udearealerne omkring det nye robot-hovedkvarter ’Cobot Hub’ i Odense. Et projekt med fokus på vildenge, træer og stauder.

Der har været travlhed hen over foråret hos anlægsgartner OKNygaard, der har opgaven med et etablere de mange kvadratmeter udearealer omkring det nye, fælles 20.000 m2 hovedkontor ’Cobot Hub’, der skal huse de to robotselskaber Universal Robots og Mobile Industrial Robots. Det nye hus er opført i tre forskudte etager med træ som det primære konstruktionsmateriale, og der er samtidig store panoramavinduer, som inviterer omgivelserne inden for. 
 
I projektet har der netop været fokus på de grønne omgivelser, der er tegnet af Henrik Jørgensen Landskab,og OKNygaard nærmer sig afslutningen af deres etableringsarbejde. OKNygaard anlægger 4.000 m2 p-plads i græsarmering, sætter kantsten, etablerer stier, anlægger atriumgården, planter træer og stauder og sår enggræs. Netop i disse uger er der ekstra meget travlhed på pladsen – der er 15-20 OKNygaard-medarbejdere i arbejde for at blive færdige. Bygningerne er så småt taget i brug, mens OKNygaard skal aflevere den første og største del af projektet midt i juni. Det afsluttende plantearbejde sker i efteråret. 
 
”Det er på mange måder et simpelt projekt med nogle enkle elementer, men opgaven er ret plantetung, og det er med til at skabe et grønt og lidt vildt udtryk. Der er fx ingen græsarealer, der skal slås – i stedet bliver der vildbevoksning med enggræs, og så er der også mange træer, buske og stauder. Bygningerne er ret kubistiske, hvilket jeg synes, passer godt til de virksomheder, der skal bo her, og samtidig kommer udenomsarealerne til at bløde udtrykket op,” fortæller OKNygaards projektleder Martin Weber Hansen. 
 
Pt. bliver der bl.a. arbejdet i den store atriumgård, der er hjertet af bygningen. Der er kranet næsten 400 m2 klinker ind sammen med træer og stauder. Gården bliver et naturligt samlingspunkt for de mange medarbejdere og besøgende, der får deres gang i huset. 

Martin Weber Hansen mener, at dette projekt er et godt eksempel på de tendenser, der er i byggeriet i disse år: 
 
”Førhen havde et anlægsprojekt som dette sandsynligvis bare bestået af store, velplejede græsplæner og nogle enkelte træer rundt omkring. I stedet ser vi en anden tilgang med mange planter og buske og et vildere udtryk. Det gør noget for oplevelsen af at ankomme til og opholde sig omkring bygningen – både som medarbejder og besøgende, og jeg ser da også frem til at se området til næste år, hvor beplantningen har haft en vækstsæson.” 

OKNygaard A/S
Rosbjergvej 5G, Årslev
8220 Brabrand
Århus Kommune
Danmark
CVR nummer: DK35394818
P nummer: 1018616285

Kontaktperson

MWH
Martin Weber Hansen
Projektleder
+45 81889330 mgh@oknygaard.dk

Send til en kollega

0.046